מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בשתן ובזעל.צ22/07/2009
שלום רב, ב-3 השנים האחרונות הופיע לי דימום בתחילת מתן שתן למשך מס' ימים, טווחי הזמן בין הדימוצים היו של שנה וחצי ושנה ורבע עד לאחרונה שטווחי הזמן היו של כ-3 ח' חודש ואפילו שבועיים. לפני שנה ורבע עברתי ציסטוסקופיה תקינה כ"כ עברתי צילומי CT פעמיים שתן לציטולוגיה, א.ס. כליות PSA כל הבדיקות תקינות וללא ממצאים חריגים. בסופ"ש האחרון שוב היו דימומים והפעם גם בזרע. (אגב - הדימום מופיע בתחילת מתן השתן ולעיתים מלווה בכרישי דם בגדלים שונים) אינני נוהג לשתות הרבה (כנראה שהדבר בעוכרי) אבל מיד כשהתחלתי להרבות בשתיה הדימום חלף בהדרגה ונעלם נכון לעת עתה. ביום א' האחרון הייתי במיון ושם נלקח ממני דם ושתן, כאשר בדיקת הדם תקינה על כל מרכיביה, (שתן עוד אין תשובה) הרופא אמר לי שאין ברירה אלא לחזור על בדיקת ציסטוסקופיה. ואני בלחץ "אטומי" מהבדיקה מאחר ולאחר הבדיקה הקודמת סבלתי במשך כחדשיים מכאבים איומים עד שלקחתי בהמלצת הרופא פרמיקסון שהחזיר אותי לחיים. מדי פעם יש לי כאבים (שלא היו לי לפני הבדיקה הקודמת) בבסיס האיבר אם כי הם סבילים וחולפים. לפי מהלך רישום הבדיקה הקודמת נראה כי היתה היצרות בעת הכנסת מכשיר הבדיקה וזה גרם לי לאיזושהיא פגיעה בגינה אני סובל עד היום, שאלתי היא האם ניתן להסתמך על הבדיקות התקינות לכאורה ולא לחזור על הבדיקה שוב, ממה לעזאזל נובע הדימום והאם הפיתרון למנוע אותו הוא שתיה מרובה. אודה לכם על תשובתכם המקצועית והכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ל.צ
ד''ר יואל מץ22/07/2009לפי התאור שלך עברת בירור מקיף של דימום בשתן כפי שמקובל. עד כה לא נמצאה סיבה מדאיגה לתופעה . לפי צורת הדימום-תחילת זרם השתן ולאחרונה גם דימום בזרע יש להניח שמקור הדימום הוא הערמונית או השופכה האחורית .כל הבדיקות שביצעת שללו כמעת לחלוטין גידול בדרכי השתן אבל במצבים שהדימום נמשך זמן רב חשוב לבצע בדיקות חוזרות. ניתן לבצע ציסטוסקופיה בעזרת ציסטוסקופ גמיש אפילו בהרדמה מקומית. במיכשור זה הבדיקה הרבה יותר סבילה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בשתן ובזרע
ל.צ23/07/2009תודה על תשובתך, מדוע אם כך יש לחזור על הבדיקה ולא לצאת מנק' הנחה שהתיאוריה שהצגת הינה נכונה, ולטפל נקודתית בבעיה הגורמת לדימום? מהו, אגב הטיפול המקובל להנחה זו? כ"כ מהו ההסבר לכך שברגע שהתחלתי להרבות בשתיה הדימום הפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד''ר גאזי פארס23/07/2009כפי שהסביר ד"ר מץ : לרוב אין בעיה חמורה מאחורי תלונותיך אך מכיוון שהדימום נמשך יש צורך בהערכה נוספת . הבירור המקיף שעברת עד כה אומר שאין בעיה חמורה אך לא ניתן לשלול ממצאים שלא זוהו בבדיקה קודמת ואולי אפשר לזהות אותם בבדיקה חוזרת כמו פוליפים , שינויים ברקמה בעקבות מחלות אחרות.
כל עוד ואין אבחנה אין טיפול ספיציפי נקודתי ,חשוב שתיה רבה.
השתיה הרבה גורמת להשתנה רבה וכך הדימום הקל מתמוסס בשתן ולא רואים אותו . מה עוד שזה עוזר לריפוי הרקמה במידה ויש דלקת קלה וכולי.
תהיה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)