עם אני יכולה לעשות CT עם חומר נגוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עם אני יכולה לעשות CT עם חומר נגוד
    דוהגת
    30/07/2009

שלום דוקטור.
    אני צריכה לעבור CT מוח ביום ראשון, נותנים בזה זריקה חומר נגודי על בסיס יוד, עשיתי בדיקת קראטינין לפני 3 שבועות - תקין. בעבר היו לי ציסטיט חוזר, ב 1997 פילונפרית. היום - אין צריבה או שער בעיות במתן שתן, צבע רגילה.
    היום עשיתי בדיקת שתן כללי ויש ERITROCITIM = 10 על הסטיק, שער דברים תקין . אני לא במחזור כרגע, יכול להות עוד 3-5 ימים. מצד אחד לCT ביקשו רק קראטינין ובדיקת שתן לא ביקשו, מצד שני חומר נגודי יצא דרך מערכת שתן ואני לא רוצה נזק, יום חמשי היום, רופא שלי לא נימצע ותור לאורולוג בטח יתנו לי בעוד כמה שבועות, עם רופא ימליץ בכלל (כבר הייתה לי בדיקה דומה, היתברר שעשיתי יום לפני מחזור ורופא שלי לא היתייחסה). עם יש בעיה בכך? עם בכלל יש חשיבות לתוצעה כזאת של בדיקת שתן כללית ובפרט עם זה מפריע להזרקה חומר נגודי?
    חיקיתי לCT שלוש שבועות, לדחות אותו סתם חבל...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר גאזי פארס
    30/07/2009

הזרקת חומר ניגוד לגוף מחייבת תפקוד כליתי תקין וזה אומר קריטנין תקין ו-GFR תקין. שתן לכללית עם 10 אריטרוציטים איננו סיבה לא לבצע CT מוח. גם המחלות שהזכרת לא מהוות מניעה לביצוע הבדיקה.
    אם אין לך מחלות נוספות והקריטנין שלך תקין את יכולה לעבור את הבדיקה ללא דאגה.מה עוד שהרינטגינולוג יבדוק את הניתונים הללו לפני שיזריק לך חומר ניגוד.
    אז אין לך מה לחשוש ואל תדחי את הבדיקה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו