לאחר ריסוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ריסוק
    מלכה
    05/08/2009

שלום רב,
    עברתי ריסוק לפני קצת פחות מחודש, באולטרסאונד שביצעתי היום גיליתי כי האבן קטנה בחצי,
    האם זה דבר הגיוני? האם כל האבן כבר הייתה צריכה לצאת?
    מה הסיכוי שהפירורים עוד יצאו?
    מה הטיפול במקרים כאלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ריסוק

הוספת תגובה

• שלום מלכה

ד''ר יואל מץ
    05/08/2009

לאחר ריסוק חוץ גופי של אבני כליה יתכן פליטת חלקי אבן במשך מספר שבועות לכן יכול להיות
    שהחלק הנשאר אצלך עוד יצא.כמובן שסבירות הפליטה תלויה בגודל האבן ובמיקומה. ככל שהאבן קטנה יותר יש סיכוי טוב יותר שתפלט.אם האבן בגביעים התחתונים של הכליה סיכויי הפליטה קטנים יותר. בכל מקרה עליך להיות במעקב של הרופאים שביצעו את הריסוק.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מלכה
    06/08/2009

האבן היא כעת 8 מ"מ, אני לא כל כך זוכרת את המיקום שלה. במידה והיא לא תיפלט, ניתן להמיס גודל כזה או שזה עדיין גדול ושוב צריך לעשות ריסוק?
    יש לי ייעוץ עם הרופא שביצע לי את הריסוק אבל זה רק בעוד כשבוע, זה קצת מטריד אותי כעת.
    שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מלכה

ד''ר גאזי פארס
    06/08/2009

הסיכוי לפליטת אבן שלמה 8 מ"מ הוא קטן. אך בדיקת ה-US איננה מדויקת לאבנים.
    אי לכך ההמלצה היא לשתות הרבה, אם האבן מפוררת או שהיא יותר קטנה ממה שנראתה ב-US אז יהיה לה סיכוי להפלט.
    תמשיכי במעקב האורולוגי ובמקרה של ספק ניתן לבצע CT פרוטוקול אבנים שהוא יותר מדויק.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!

מלכה
    06/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו