שלפוחית שלא מתרוקנת בגלל עיבוי דופן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלפוחית שלא מתרוקנת בגלל עיבוי דופן
    שירה
    10/08/2009

שלום,
    אבי בן 72, סובל מעיבוי דופן השלפוחית, לאחר שנעשו לו כל הבדיקות האפשריות ששללו כל בעייה רפואית אמרו לו שזה נובע מהזדקנות השלפוחית, חשוב לי לציין שאבי הוא בן אדם ספורטיבי שצועד כל יום כ10 ק"מ, מטייל ונהנה מהחיים, הרופא שהוא אצלו אמר לו שכל מה שניתן לעשות הוא קטטר עצמי פעמיים ביום, מאז שהוא התחיל עם זה הוא ממש מדוכא, לא מצליח לעשות, פוצע את עצמו, נהייתה לו דלקת הוא מרגיש זקן וממש נהייה איש עצוב , שאלתי היא : האם אין פתרון אחר לבעייה של עיבוי דופן השלפוחית- פתרון ניתוחי? פתרון תרופתי? משהו? אני פשוט אובדת עצות ונשבר לי הלב עליו שהוא הפך להיות איש עצוב מהנושא?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשירה שלום,

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    10/08/2009

לרוב עיבוי דופן השלפוחית איננו הגורםלחוסר תפקוד השלפוחית, אלא התוצאה של פעולה ממושכת של התרוקנות שלפוחית אל מול חסימה ( כגון ערמונית מוגדלת).
    כאשר מדובר בבעיות לאורך זמן יתכן ורצוי שאביך יבצע הערכה אורולוגית הכוללת גם בדיקה אורודינאמית , בדיקה זו מאפשרת הערכה איכותית וכמותית של מדדים שונים בתפקוד השלפוחית ומספקת את המידע המקיף ביותר הנדרש לצורך החלטה טיפולית.
    במרבית בתי החולים \ האיזורים בארץ קיימים אורולוגים מומחים שזהו תחום התמחותם ושאצלם ניתן לבצע בדיקה זו ומן הסתם הם הראויים ביותר להמליץ לאביך על הטיפול המתאים לו.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו