בעיה ביכולת ההתכווצות של כיס השתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה ביכולת ההתכווצות של כיס השתן
    מיואש- דני
    13/08/2009

שלום,
    אני בן 70, לאחרונה גילו לי לאחר בדיקות שונות שעברתי -אורודנימיקה, ציסטולוגיה שאני סובל מבעייה ביוכלת התכווצות של כיס השתן, הרופא המליץ לי לבצע פעמים ביום קטטר, אני לא מסוגל לעשות את זה, זה לא נעים וזה ממש תלות שאני לא מסוגל לקבלה כחלק מהחיים, השאלה שלי היא: האם יש פתרון אחר לנושא? פתרון ניתוחי? מה קורה אם אני לא מבצע את הצינטור העצמי (ואני יודע שבבדיקות ראו שנשארת לי כמות לא מבוטלת של שתן בשלפוחית), האם זה יכול לפגוע בי בעתיחד? אני לא מסוגל לעשות את הקטטר הזה, האם יש פתרון אחר???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ערב טוב דני

ד''ר גאזי פארס
    13/08/2009

הטיפול בבעיה שלך הוא אחד משנים:
    1-קטטרזציה עצמית כפי שהסבירו לך וזה הטיפול הטוב והמומלץ במקרים האלו.
    2- קטטר קבוע - זה פתרון לא רצוי אך עדיף על כלום.
    אין ניתוחים למחלה זו.
    אם לא תטפל בעצמך השארית שתן תגדל עם הזמן , זה יגרום להפרעה בניקוז השתן מהכליות ואז הכליות נפגעות .מצב זה יכול להביא לאיספיקת כליות ואפילו במקרה קיצוני כאשר הבעיה מתמושכת לדיליזה.
    אי לכך אני ממליץ לך על טיפול בקטטרזציה עצמית שהוא פתרון טוב לבעיה .
    תעזר ביחידה להמשך טיפול דרך קופ"ח . הם ידריכו אותך איך לבצע את הפעולה ללא קושי ובצורה נקיה ,קלה ופשוטה, ואז אתה תראה שזה לא נורא .
    אגב הרבה אנשים עושים את זה ומסתדרים יופי.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו