אבן בשופכן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבן בשופכן
    אלון
    19/08/2009

שלום,

אני בן 34 ולפני כשבוע נתגלתה אצלי אבן בגודל של 8.3 מ"מ בשופכן ימין. זאת לאחר התקףכאבים עז במותן ימין. כרגע נשלתי לבצע ריסוק בהמלצת אורולוג ויש לי מספר שאלות:
    1. הבנתי כי אם יסתם השופכן מהאבן הבעיה תחמיר. לפי דיברי האורולוג ישנה זרימה כרגע מהכיליה לשלפוכית. תוך כמה זמן אם בכלל יכול להסתם השופכן כתוצאה מהאבן??
    2. האם הריסוק שנעשה ברמב"ם בניגוד לריסוק שנעשה בהדסה הוא פולשני?
    3. היכן מומלץ (אפילו באופן פרטי) לבצע את הריסוק?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבן בשופכן

הוספת תגובה

• אלון בוקר טוב

ד''ר יואל מץ
    20/08/2009

אבן בשופכן בגודל 8 מ"מ היא אבן יחסית גדולה היכולה לגרום לחסימה והרחבת הכליה והשופכן מעליה.אם דוחים את הטיפול זמן ממושך החסימה יכולה לגרום לכאבים עזים, חום, דימום בשתן ופגיעה בתיחפקוד הכליה . אם יש סימני הרחבה מעל האבן אני ממליץ לקבל טיפול מהיר . לעתים יש צורך להכניס תומכן לכליה על מנת לנקז את הכליה החסומה ,ובשלב מאוחר יותר לבצע את הריסוק.
    אין הבדל בפולשניות הריסוק בין בית חולים רמבם והדסה.אינני נוהג לתת ציונים לטיפולים שונים בבתי חולים שונים לכן תתיעץ עם הרופא המטפל בקשר למקום הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו