פניה נוספת לד"ר גאזי פארס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פניה נוספת לד"ר גאזי פארס
    רפאל
    19/08/2009

לד"ר פארס שלום ותודה
    בפנייתי הראשונה שאלתי על קסטרל ואבודרט לערמונית מוגדלת בשילוב עם אנלדקס 5 מ"ג, פלווקס 75, קרטייה 100, ליפיטור 40 בעקבות 3 צינתורים בשנה וחצי האחרונות, תשובתך הייתה חיובית. אך מסתבר שעם התחלת השימוש בקסטרל ואבודרט ירד לחץ הדם לרמות שגורמות לי לחולשה ועייפות. מדידה אחרונה היתה 93/57 עם דופק 81. מקריאה של חומר באינטרנט אני מבין שגם האנלדקס וגם הקסטרל מורידים לחץ דם. לכן: א. האם זה נכון? ב. האם נכון להמשיך עם שתי תרופות אלה או לחדול מאחת מהן ואם כן איזו מהן? ג. ואולי הבעיה בשילוב אחר עם אחת התרופות שאני נוטל?
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פניה נוספת לד"ר גאזי פארס

הוספת תגובה

• שלום רפאל

ד''ר גאזי פארס
    20/08/2009

הירידה בלחץ הדם נגרמה מהקסטראל.
    הקסטראל נמנה לקבוצת תרופות שנקראת חוסמי אלפא . תופעת לואי של קבוצה זו של תרופות היא ירידה בלחץ הדם. הקסטראל הוא בעל סלקטיביות לדרכי השתן ולכן נדיר שהוא מוריד לחץ דם. אך היות וזה קרה אני ממליץ להפסיק אותו.
    בשלב זה אני ממליץ לך להמשיך באבודרט ובמקום קסטראל לנסות טיפול
    ב- CAPS OMNIC 0.4MGX1/D אחרי ארוחת בוקר. תרופה זו גם היא נמנת לחוסמי אלפא עם סלקטיביות לדרכי השתן .לעיתים החלפת התרופה מעלימה את תופעת הלואי.
    תהיה במעקב לחץ דם . במידה וגם עם אבודרט יהיה שינוי בלחץ הדם אז תתיעץ עם רופא המשפחה בכדי לשקול הפסקת האנלדקס .
    בתודה וברכה. ד"ר פארס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובה עניינית ומהירה

רפאל
    20/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו