דלקת בדרכי השתן ועווית כלייתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בדרכי השתן ועווית כלייתית
    אופיר
    24/08/2009

שלום רב.

אני חובש במקצועי ורציתי לשאול כיצד ניתן להבדיל בין דלקת בדרכי השתן לבין עווית כלייתית
    (שלא במסגרת ביה"ח, אלא על פי סימנים / תסמינים).

בברכה ובתודה מראש על טרחתכם.
    אופיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאופיר שלום רב,

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    24/08/2009

בעוד שעווית כלייתי מאופיינת בכאב עוויתי ( התקפי) באיזור המותן או הבטן התחתונה הצידית עם הפוגות בין ההתקפים, הכאב של דלקת בדרכי השתן יתבטא בכאבי בטן תחתונה ורק במקרה של מעורבות\ דלקת הכליה ידמה לזה של העווית הכלייתית במיקומו , אך לא באופיו,- משמע הוא לא יהיה התקפי אלא עמום וממושך יותר.
    בנוסף יש כמובן סימפטומים ותסמינים נלווים האופיינים לכל מצב.
    בעוד שעווית כלייתית תתאפיין בבחילות ואף הקאות, הרי שדלקת בדרכי השתן עלולה להתבטא בחום, תכיפות ודחיפות וצריבה במתן השתן.
    אם זאת יש לציין כי קיימת חפיפה מסויימת בין המצבים, למשל אין מן הנמנע לראות חולה עם שתן דמי בשני המצבים כמו גם בחילה ועוד.
    האבחנה איננה תמיד פשוטה אבל לרוב ניתן להגיד שחולה בדלקת דרכי השתן שבה יש כאבי במותניים , חולה במחלה קשה יחסית , המערבת את הכליות ( פיאלונפריטיס) . מחלה זו מלווה לרוב בחום גבוה והחולה בה נראה חולה מאוד = " שפוך".
    לעומתו חולה עם עוית כלייתית , במידה ואינו חווה בדיוק התקף יתנהג די כרגיל, בעוד שדקה קודם לכן , בעת התקף, ניתן למצוא אותו גונח ומתפתל מכאבים.
    בכל מקרה ,בהעדר רופא זמין ניתן תמיד להתייעץ עימו טלפונית ( גם בצבא),ולתאר לו את התסמינים כך שיוכל להמליץ על טיפול.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בעקבות תשובתך

ליאת
    26/08/2009

הי.ראיתי את תשובתך והיא מאוד מתאימה למצבי.אני חווה בחודשים האחרונים דלקות וזיהומים תכופים בשתן.בחודשיים האחרונים התלווה לזה גם כאב במותניים בצד שמאל.הסימפטומים שאתה מתאר בנוגע שכאבים בכליה הם חלקיים אצלי.יש לי צמרמורות לפעמים, כאבים סטטיים באזור הסמוך למותניים הקרוב לבטן תחתונה, ללא חום, בחילות והקאות.הכאבים הללו מופיעים תמיד שבוע לפני המחזור בשיאם עד שכשאני נוגעת אפילו בעצם האגן כואב לי, קשה לנשום עמוק אפילו.לקראת סוף המחזור הכאבים הופכים לעמומים ואחר"כ נעלמים.עשיתי אולטרסאונד של דרכי השתן והכליות ולא נמצא דבר למרות שהרגשתי שהוא לא בדק ביסודיות את האזור בו אמרתי לו שכואב לי.בקיצור, הכאבים ישנם, הדלקות ממשיכות ואין לי מושג מה פשר הכאבים בצד.יש לך רעיון?אני כבר מיואשת ממצבי.הציעו לי לקבל טיפול אנטיביוטי מונע אבל אני לא רוצה לקחת אנטיביוטיקה באופן קבוע וחוץ מזה, אף אחד לא אמר לי שאם אתמיד בטיפול אנטיביוטי מונע אפתור את הבעיה לגמרי והיא לא תחזור אחרי הפסקת האנטיביוטיקה.שמעתי גם שהטיפול האנטיביוטי הממושך עלול בהמשך לגרום לסרטן וזה מפחיד אותי.אגב, עשיתי אולטרסאונד אצל רופא הנשים שלי בשבוע שעבר וגם הוא עבר בהצלחה ושום דבר לא התגלה.מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליאת

ד''ר דמיטרי גולדין
    27/08/2009

לא הצלחתי להבין האם הבעיה העקרית היא דלקת עם צמיחת חיידקים או כאבים בלתי מוסברים. האם תוכלי לפרט מה התוצאות של תרבית שתן ושל בדיקת שתן ואז יוכל לתת תשובה יותר ממוקד.
    בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדר.דמיטרי

ליאת
    27/08/2009

תודה ר בה לך על תגובתך המהירה.תוצאות התרביות שתן שלי מעידות תמיד על הימצאות חיידקים.פעם אחת זה קולי ופעם אחרת זה Klebsiella ozaenae .בכל פעם זה אחד החיידקים האלה שמאובחנים.המצב הזה כדאי לציין אורך כבר 5 חודשים ובכל פעם בה אני מקיימת יחסים על בן זוגי אחר"כ מתפתחת הדלקת הנושאת את אחד החיידקים הר"מ.בנוסף לדלקות הללו, פוקדים אותי כאבים בצד השמאלי שלי הקרובים לבטן התחתונה ולמותן.כאמור אתמול עשיתי אולטרסאונד למערכת השתן ולכליות ואין אבנים בכליות והבדיקה יצאה תקינה לחלוטין.ה- PH בבדיקות השתן תקין ונורמאלי תמיד.שמתי לב שהכאבים בצד שמאל חזקים כשבוע לפני קבלת המחזור, והופכים לכאבים סטטיים /התקפיים בזמן המחזור ואחריו.אני מניחה שזה קשור איכשהו לדלקות.עשיתי אולטרסאונד אצל רופא הנשים והוא תקין.עשית משטח וגינאלי והוא גם כן תקין. מה עושים? אני מיואשת.אנא התייחס בבקשה למה שרשמתי לגבי הטיפול המונע הניתן בדר"כ, השפעתו וכו'.אגב, בן זוגי לא חווה מעולם דלקות/זיהומים, אנחנו מעולם לא קיימנו יחסי מין אנליים ושומרים על הגיינה אישית.תודה רבה לך מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליאת

ד''ר גאזי פארס
    27/08/2009

יש לך בעצם שתי בעיות יתכן והן קשורות ויתכן שלא .
    1- כאבי בטן בעיקר בבטן תחתונה . כאבים אלו מצריכים בירור בנוסף לבירור שעברת שכולל CT עם חומר ניגוד בשתיה ובהזרקה (בעיקר אם הכאבים לא מלווים לדלקת בשתן).
    2- הזיהום בשתן שמתפתח לרוב אחרי יחסי מין. בעיה זו די שכיחה והיא לא קשורה בהגיינה ולא קשורה בזיהום אצל הבן זוג. פשוט חידקים שנמצאים בסביבה באופן טבעי נדחפים אל תוך דרכי השתן בזמן קיום יחסים ובשל חולשה במערכת החיסונית מפתחים דלקת.
    אי לכך אני מציע לך:
    א- לשתות הרבה נוזלים.
    ב- לא להחזיק את השתן הרבה זמן, אם יש צורך תכנסי לשירותים מיד.
    ג- לכנס לשירותים לתת שתן מיד אחרי קיום יחסים.
    ד- אפשר לקחת טיפול אנטיביוטי מונע ע"י מאקרודנטין 100 מ"ג מיד אחרי קיום יחסי מין (אם אין לך רגישות לתרופה ואת לא סובלת מחוסר G6PD).
    ה- חשוב לשתות חמוציות : זה עוזר גם לחיזוק המערכת החיסונית וגם בהחמצת השתן (קשה לחיידקים להתפתח).
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו