מיפוי אשכים לבירור וריקוצלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי אשכים לבירור וריקוצלה
    עידו
    10/09/2009

שלום!
    אני בן 28, מבירור אצל אורולוג עלה חשד לוריקוצלה (בעקבות סימפטומים ובדיקה ידנית בשכיבה ע"י רופא).
    הרופא הפנה אותי לבדיקת מיפוי אשכים+PRC כבדיקה ראשונית.

רציתי לשאול עד כמה מוצדק לבדע מיד בדיקה עם איזוטופים רדיואקטיביים ולא דופלר+בדיקת טמפרטורות.
    עד כמה הבדיקה מסוכנת מבחינת אפשרות למוטציות בתאי זרע וילדים בעתיד?

כשהפניתי את השאלה לרופא, הוא אמר שמיפוי אשכים היא בדיקה מדויקת יותר ואין בה שום סכנה, אבל אני חושש ומעוניין בדעת נוספת.

אני מודה לכם מראש על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ערב טוב עידן

ד''ר גאזי פארס
    10/09/2009

מיפוי אשכים היא בדיקה מקובלת לאבחון וריקוצילה. הבדיקה בעלת סיכון מינימאלי ביותר .
    כיום מקובל יותר לבצע US אשכים עם דופלר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך שאלה ברשותך

עידו
    11/09/2009

המון תודה על העזרה!

1. האם יש ערך מוסף בבדיקת מיפוי אשכים לעומת דופלר+בדיקת טמפרטורות? כלומר אם המיפוי נותן תוצאות יותר מדויקות או מידע נוסף שלא מתקבל בבדיקת דופלר?

2. האם לדעתך כדאי ישר לבצע את בדיקת המיפוי או עדיף לבקש קודם דופלר/ להתייעץ עם רופא נוסף באופן אישי בנוגע לסוג הבדיקה שצריך לבצע בשלב זה?

תודה רבה מראש על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב עידו

ד''ר גאזי פארס
    11/09/2009

אין העדפה של המיפוי על בדיקת הדופלר.
    עדיף לבקש לבצע בדיקת דופלר ולא מיפוי אם אפשר.לשיקולו של הרופא המטפל?
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עידו
    12/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו