free psa

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• free psa
    שי
    09/11/2009

שלום רב

בן 55 סובל מדחיפות בשתן לעיתים קרובות. ערמונית מעט מוגדלת. בדיקת שתן ושתן לתרבית תקינות. צטולוגיה של השתן מלפני שנה בדיקות תקינות. בדיקת אורו דינמיקה מלפני 6 חודשים שלפוחית השתן תקינה וחלקה. אבל היא לא מתרוקנת במתן השתן לכן צריך לרוקן אותה לעיתים קרובות. לפני 13 חודשים עשיתי בדיקת free psa והרי התוצאות- free psa ratio 25%
    psa 1.55 free psa 0.394

לפני כמה ימים קיבלתי תשובה לבדיקה עדכנית והתוצאות הן- free psa ratio 23%
    psa 2.55 free psa 0.588
    עליה בתוך 13 חודשים שמדאיגה אותי האם יש כאן חשש לממאירות? האם לחזור על הבדיקה? איזה עוד סיבות יכולות להיות לכך? האם ירידה של שלושה קלוגרם במשקל הגוף(אני שוקל כרגע 60 קלוגרם) קשורה לכך.
    ודבר אחרון במשך שנתיים ניסו לטפל בי בתרופות שונות לעצירת סמטום ההשתנה הדחופה ללא הצלחה. בימים האחרונים אני מטופל בקסאטרל. האם בגלל שהכדורים לא עזרו המצב החריף(תוצאות בדיקות הpsa) אודה לתשובתכם בהקדם מודאג מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    free psa

הוספת תגובה

• לגל שלום ,

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    09/11/2009

לא נהוג להסיק מסקנות מקפיצה בודדת של ה-PSA .
    העליה בערך ה-PSA עלולה לעיתים לנבוע מנטילת הבדיקה במעבדה שונה, בעת או בסמוך לזיהום בדרכי השתן, לאחר קיום יחסי מין, רכיבה על אופניים , בדיקה רקטאלית ועוד.
    בנוסף גם הערך היחסי של ה- free PSA נשאר בתחום המרמז לשפירות( 25~23% ).
    אני מציע כי תשוב על ביצוע ה-PSA בעוד 6-8 שבועות לערך ולאחר שתוודא שתרבית השתן שלך תקינה ותמנע מפעילות מינית\פיזית\ בדיקה רקטאלית ביומיים שטרם הבדיקה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה הרגעת אותי מאוד תבורך

שי
    09/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו