Percent free PSA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Percent free PSA
    משה
    11/11/2009

כבר במשך שנתיים שיש לי PSA ברמה 2 NG/ML ו-Free PSA ברמה של כ-0.2 NG/ML, מה שנותן לנו יחס %fPSA של כ-10% שנחשב די משמעותי בספרות. אני בן 65 ובדיקה דיגיטלית תקינה, לפי US רגיל הערמונית תקינה ומשקלה 30 גרם. ראיתי בספרות שנתון שאחוז כזה של PSA חופשי מצביע לכאורה על סיכוי של כ-50-60% לסרטן הערמונית, האמנם?

האם במצב דברים שכזה יש מקום לביופסיה לדעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Percent free PSA

הוספת תגובה

• שלום משה

ד''ר יואל מץ
    11/11/2009

ערך PSA של 2NG/ML הנשאר סטטי למשך שנתיים בגילך הוא מצב תקין, במיוחד עם בדיקה דיגיטלית תקינה.אין אינדיקציה ברורה לביצוע FREE PSA במצב זה.חשובה יותר הדינמיקה של עליית רמת הPSA במהלך הביקורות -כלומר PSA VELOCITY (אצלך כלל אין עליה).
    ערך FREE PSA של 10% הינו פתולוגי והמחמירים היו ממליצים על ביופסיה.
    ניתן גם להמשיך במעקב בלבד של בדיקות PSA ובדיקה דיגיטלית ואם תהיה עליה של הסמן מעבר לעליה המקובלת לפי הגיל אז יש לבצע ביופסיה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט ערכי PSA

משה
    11/11/2009

למען הדיוק, הנה פירוט ערכי ה-PSA שלי:
    1.6 בנובמבר 2007, 1.9 באוקטובר 2008, 2.3 במרץ 2009, ו-2 באוגוסט 2009.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה שלום

ד''ר גאזי פארס
    12/11/2009

הערכים של ה-PSA שיצנת לא מחייבים התערבות כל שהיא והם בגדר המותר.
    משיך במעקב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה לד"ר פארס

משה
    12/11/2009

תשובתך, השוללת ביופסיה, מתייחסת רק לערכי ה-PSA שבהודעתי השנייה, או גם ליחס של 10% בין PSA חופשי לרגיל, כפי שציינתי לעיל בהודעתי הראשונה (שהם אכן היו בין 9.5 ל-10.5 אחוז בשתי הפעמים שבדקתי, בנובמבר 2007 ובמרץ 2009)? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה בוקר טוב

ד''ר גאזי פארס
    13/11/2009

בהערכת רמת ה-PSA אנחו בוחנים מספר ניתונים וכולם חשובים.
    1- רמת ה-PSA יחסית לגיל.
    2- מהירות העליה של ה-PSA תוך זמן מסויים.
    3- רמת ה-PSA יחסית לגודל הערמונית.
    3- ובערכים מוגברים אפשר להיעזר ב-FREE PSA כפי שהסביר ד"ר מץ.
    נכון שערך ה- FREE של 10% הוא נמוך וכביכול דוחף לכיוון ביאופסיה ,אך הערך הכללי TOTAL של ה-PSA הוא נמוך ושאר המדדים הם תקינים ואינם בעד ביאופסיה.
    במקרה שלך אני לא היתי עושה ביופסיה כעת, הייתי עוקב ומחליט על כך בהתאם לדינמיקה של ה-PSA .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו