דלקת בדרכי השתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בדרכי השתן
    דנה
    23/11/2009

שלום דוקטור, אני בחורה בת 20, ומעולם לא היו לי דלקות בשתן.
    ביום חמישי האחרון בערב כשהלכתי לעשות פיפי שמתי לב שיש לי כאבים חזקים לקראת סוף ההשתנה וכשניגבתי ראיתי שגם יורד קצת דם, באותו ערב הלכתי לרופא, הוא נתן לי אנטיביוטיקה ל-3 ימים (פעמיים ביום) בהמשך הערב הדימום בהשתנה התגבר (שמתי לב שיצא דימום רק לקראת סוף הפיפי כשהייתי לוחצת) וממש נבהלתי מזה. בנוסף לזה, חוץ מכאבים ודימום בסוף השתן לא הייתה לי צריבה ולא היו לי כאבי בטן.
    אציין שלמחרת (ביום שישי) הדימום כבר עבר לגמרי וביום שבת גם הכאבים בסוף ההשתנה עברו לי. היום אני מרגישה כמובן שהכל עבר לגמרי.
    אז רציתי לשאול אותך, איך יכול להיות שירד לי דם? הרי אומרים רק שדלקת בשתן מסתבכת מתחיל לרדת דם , לא? ואיך אם ירד לי דם לא כאבה לי בכלל הבטן רק הרגשתי לחצים של שתן בבטן?
    הבנתי שדימום זה מצב קשה של של דלקת בשתן ואצלי הייתה דלקת לא רצינית כנראה. מה דעתך?

תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בדרכי השתן

הוספת תגובה

• לדנה שלום

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    23/11/2009

אין קשר מחייב בין חומרת הזיהום לחומרת הדלקת שהוא גורם. דימום הוא אחד מהתופעות האפשריות שרואים בדלקת של השלפוחית ואינו מעיד על דלקת חריפה.
    מה שחשוב הוא שתשלימי את הטיפול האנטיביוטי שקיבלת עד תומו.
    אני ממליץ כי תשובי על בדיקת שתן לתרבית כשבוע לאחר סיום הטיפול.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור

דנה
    25/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו