חסימה בהתלת שתן ובדיקת VCUG

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסימה בהתלת שתן ובדיקת VCUG
    אנונימי 21
    14/12/2009

שלום רב,
    מזה מספר שנים אני סובל מחסימה בהתלת שתן, בעבר זה היה חמור יותר וכיום המצב השתפר בהרבה אך עדיין לא מאפשר לי לחיות חיים נורמליים לחלוטין. הבעיה היא בעיקר במקומות הומים ובשטחים פתוחים.
    תמיד כשהגעתי לרופאים כלליים הפנו אותי לגורמי ברה"ן בטענה שהבעיה היא פסיכולוגית.
    לדעתי הבעיה התחילה כבעיה פיזית ועם הזמן נבנתה גם סוג של חסימה פסיכולוגית, אבל זו רק הרגשה שלי.
    לאחרונה ניגשתי שוב לרופא לבדוק האם יש סיכוי שהבעיה היא רפואית (פיזית), והוא הפנה אותי לעבור בדיקת VCUG, שאותה עברתי היום.

במהלך הבדיקה רוב הנוזלים שמחדירים פנימה נזלו עליי, והרגשתי כאשר מחדירים אותם יש דחייה של הגוף להוציא אותם החוצה (כאילו יש שתן בלתי נשלט), ובסוף, לאחר הוצאת הקטטר נתבקשתי להטיל שתן לתוך כלי חד פעמי כאשר בוחנים זאת דרך השיקוף, אך בעקבות הבעיה שלי לא הצלחתי לעשות זאת.
    לבסוף יצאתי מהבדיקה בהרגשה שהיא כשלה, או לפחות לא הצליחה במלואה.
    את הבדיקה ערכו שני מתמחים כאשר פרופ' חונך אותם מחדר הבקרה.

רציתי לשאול לדעתכם, על הבדיקה ועל הבעיה שלי, והאם לאחר הבדיקה זה בסדר שיש כאבים בעת הטלת השתן.

חשוב לי לציין שנתקלתי בחוסר התחשבות והבנה כמעט מוחלט מחלק מהרופאים שהיו מעורבים בבדיקה ולכן לא הצלחתי לקבל את התשובות לשאלות הנ"ל.

תודה מראש
    וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסימה בהתלת שתן ובדיקת VCUG

הוספת תגובה

• לאנונימי שלום ,

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    14/12/2009

הבדיקה שעברת הינה בדיקה שבהגדרתה נחשבת לפולשנית ואכן אצל חלק מהנבדקים היא נתפסת בכחוויה לא נעימה. כעקרון הבדיקה הנחשבת לאבחנתית ביותר במקרים של הפרעות באגירה או בהתרוקנות שלפוחית השתן היא בדיקה אורודינאמית שבמהלכה גם מכניסים קטטר לשלפוחית וגם לחלולת ובודקים מדדים שונים כגון קיבולת והשלפוחית ,לחצים בעת האגירה וההתרוקנות, ועוד. VCUG לכשעצמו נותן מידע אנאטומי וכשהוא מבוצע תוך כדי בדיקה אורודינאמית ( בשיקוף רנטגן תוך חיבור למחשב האורודינאמי) הוא מספק מידע במקרים מסןבכים ומורכבים יותר.
    לאחר כל החדרת קטטר עלולה להיות תחושה לא נעימה אך זו תחלוף מן הסתם תוך מספר ימים. במידה ולא רצוי לבדוק שתן לתרבית לשלילת זיהום.
    אם אינך עדיין בטיפולו של אורולוג המתמחה בתחום זה ( אורו-נוירולוגיה\ הפרעות בהטלת השתן) דע כי קיים מומחה כזה במרבית המחלקות האורולוגיות שבבתי החולים.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו