מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכי free psaשי20/12/2009
לרופאים המכובדים שלום רב!
אני בן 56 סובל מזה כשנתיים מדחיפות במתן שתן ערמונית מעט מוגדלת עם מרקם נוקשה בצד ימין.
לפני שנה וחודשיים עברתי בדיקת free psa והרי התוצאות- free psa ratio 25% psa1.55 free psa 0.394
כעבור שנה וחודש עברתי שוב את הבדיקה והרי התוצאות- free psa ratio 23.06% psa2.55 free psa 0.588
לאור העליה הזאת האורולוג שקל לשלוח אותי לבדיקת אולטרה סאונד טרנס רקטאלית. אבל לפני כן הוא רשם לי אנטיביוטיקה אופלוקסין 400 מיליגרם ביום למשך 15 יום לאחר שסימתי את האנטיביוטיקה ניגשתי שוב לעשות בדיקת דם והרי התוצאות(עברו שישה שבועות מהבדיקה הקודמת)
free psa ratio 28.39% psa2.3 free psa0.653 לאור כל התוצאות הנ"ל האם בדיקת האולטרה סאונד טרנס רקטלית היא בלתי נמנעת או שאפשר לחזור על psa בעוד כמה חודשים ואז להחליט?
האם הבדיקות שעברתי מרמזות חלילה על ממאירות? האם כדור נגד כולסטרול סנבהסטטין 10 מ"ג
שלקחתי כ56 שעות לפני הבדיקה האחרונה עלולה להשפיע על תוצאות הבדיקה? את הבדיקה האחרונה עשיתי ארבעה ימים לאחר שסימתי את כדורי האנטיביוטיקה.
מודאג מאוד
אודה לתשובתכם בהקדם
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי FREE PSA
פרופ' אבי שטיין21/12/2009שלום רב
הרופא שלך היה מודאג ורצה להפנות אותך לביופסיה בשל העליה של ה PSA בתוך שנה. זוהיא מדיניוןת מקובלת. מצד שני ה יחס של ה FREE PSA שלך הוא בגדר התקין מה שמדבר על סיכון נמוך יותר לסרטן. לא הייתי אומר שהביופסיה תחת אולטרסאונד היא בלתי נמנעת. יש מקום גם לעקוב אחר הPSA עוד מספר חדשים ואם שוב תהיה עליה אז לבצע ביופסיה
בברכה
פרופ' שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)