ערכי free psa

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכי free psa
    שי
    20/12/2009

לרופאים המכובדים שלום רב!

אני בן 56 סובל מזה כשנתיים מדחיפות במתן שתן ערמונית מעט מוגדלת עם מרקם נוקשה בצד ימין.
    לפני שנה וחודשיים עברתי בדיקת free psa והרי התוצאות- free psa ratio 25% psa1.55 free psa 0.394

כעבור שנה וחודש עברתי שוב את הבדיקה והרי התוצאות- free psa ratio 23.06% psa2.55 free psa 0.588

לאור העליה הזאת האורולוג שקל לשלוח אותי לבדיקת אולטרה סאונד טרנס רקטאלית. אבל לפני כן הוא רשם לי אנטיביוטיקה אופלוקסין 400 מיליגרם ביום למשך 15 יום לאחר שסימתי את האנטיביוטיקה ניגשתי שוב לעשות בדיקת דם והרי התוצאות(עברו שישה שבועות מהבדיקה הקודמת)
    free psa ratio 28.39% psa2.3 free psa0.653 לאור כל התוצאות הנ"ל האם בדיקת האולטרה סאונד טרנס רקטלית היא בלתי נמנעת או שאפשר לחזור על psa בעוד כמה חודשים ואז להחליט?
    האם הבדיקות שעברתי מרמזות חלילה על ממאירות? האם כדור נגד כולסטרול סנבהסטטין 10 מ"ג
    שלקחתי כ56 שעות לפני הבדיקה האחרונה עלולה להשפיע על תוצאות הבדיקה? את הבדיקה האחרונה עשיתי ארבעה ימים לאחר שסימתי את כדורי האנטיביוטיקה.

מודאג מאוד
    אודה לתשובתכם בהקדם
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערכי free psa

הוספת תגובה

• ערכי FREE PSA

פרופ' אבי שטיין
    21/12/2009

שלום רב

הרופא שלך היה מודאג ורצה להפנות אותך לביופסיה בשל העליה של ה PSA בתוך שנה. זוהיא מדיניוןת מקובלת. מצד שני ה יחס של ה FREE PSA שלך הוא בגדר התקין מה שמדבר על סיכון נמוך יותר לסרטן. לא הייתי אומר שהביופסיה תחת אולטרסאונד היא בלתי נמנעת. יש מקום גם לעקוב אחר הPSA עוד מספר חדשים ואם שוב תהיה עליה אז לבצע ביופסיה

בברכה

פרופ' שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו