סרטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן
    גבי
    22/12/2009

ליפני כי שנה חליתי בסרטן שלפוחית השתן. בוצע ניתוח TURBT.
    פתלוגיה-TA LOW GRADE. ליפני חודש בציסטוסטופיה התגלו חמשה גידולים קטנים. הומלץ TURBT. קראתי שבזמן הניתוח יש סכנה של פיזור תאים סרטניים למחזור הדם.
    שאלה. האם הניתוח לא מסכן אותי בסרטן גרורתי, והאם יש אלטרנטיבה אחרת חוץ מניתוח.
    תודה גבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/12/2009

סרטן השלפוחית מסוג TA LG לא מסכן אותך בכלל. את עובדה שהשאת חזרה וישנם מספר מוקדים מצדיקה טיפול תומך בשטיפות אך לאחר ניתוח TURBT כי הניתוח פתרון הכי יעיל ובטוח להסיר הגידול. בניתוח אין סכנה שתאי סרטן יחדרו לתוך זרם הדם ותתפתח מחלה גרורתית. ההחלטה לבצע ניתוח TURBT נכונה אך יש מקום לטיפול תומך בשטיפות לאחר הניתוח כדי למנוע הישנות נוספת של המחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן.

גבי
    23/12/2009

ד"ר גולדין תודה על תשובה המהירה. שכחתי לציין שעברתי 6 טיפולי BCG ובניתוח יקבל שטיפת מיטומיציןC. האם זה משנה לגבי המשך הטיפול.? אני שמח שמחלח לא מסכנת אותי וקראתי גם
    שגידולים יכולים לחזור בדרגה יותר גבוה וגם לחזור לכליה. האם אז מחלה תסכן אותי?
    תודה גבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב גבי

ד''ר דמיטרי גולדין
    23/12/2009

כי שאתות חזרו שנה לאחר 6 שתיפות BCG זה רק מועיד שככל הנראה תצתרך שטיפות החזקה לאחר סדרה ראשונית של השטיפות. בכל מקרה הסיכון שגידול התקדם מבחינת עומק החדירה או התפשתות למערכות מאספות של הכליות נמוך ביותר. שטיפת מיטומיצין לאחר ניתוח כריתת השאתות אמורה להקטין סיכון להישנות ב-12 % וזה טיפול מקובל מאד. חשוב להקפיד על מעקב לאחר הניתוח כי זה מונע סיבוכים ממחלה שבס"כ לא אמורה להיות מסוכנת.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן

גבי
    24/12/2009

הרבה תודה לך ד"ר גולדין על עזרתך.
    גבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו