TURP בהשוואה ל-TUVP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• TURP בהשוואה ל-TUVP
    יקוב
    18/01/2010

שלום רב לצוות האורולוגים,
    האורולוג שלי קבע שעלי לעבור ניתוח "סגור" של הערמונית TURP . הוא מציע את עצמו ומכנה את שיטת האידוי המתפרסמת על ידי האורולוג אחר כשיווק מוצלח של אותה שיטה TURP . כלומר , הוא טוען שגם בשיטת TURP רגילה והמקובלת מתבצע אידוי עם כדורית .
    ביקרתי גם אצל אורולוג המשלב את שתי השיטות הסגורות: הרוב עם כדורית אידוי TUVP והסיום עם לולאה חשמלית turp, כך שלוקח גם חומר לביופסיה.
    אני מתלבט מאד. יש לי מספר שאלות :
    1. האם באמת בשיטה רגילה TURP מבצעים אידוי ?
    אם כן , אז זה באצם אותו דבר .
    2. אם לא , מה הבעד והנגד לכל אחד מהם?

תודה רבה על התשובה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TURP בהשוואה ל-TUVP

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    19/01/2010

טיפול כירורגי בערמונית מוגדלת שמקובל כסטנדרט זהב הוא TURP וכל שיטות אחרות משוים איתו מבחינת יעילות וסיבוכים. שיטת TUVP היא אלטרנטיבה מקובלת ובמקום לכרות את הרקמה מאדים אותה. בשיטה זאת קצב הורדת רקמה פחות מהיר והשיטה מתאימה לערמוניות קטנות יחסית. אין הוכחות ליתורון של שיטת אידוי לעומת TURP. חלק ממנתחים בסוף ניתוח TURP מבצעים המוסטאזה (צריבת כלי דם מדממים) עם כדור שמיועד לאידוי וע"י כך מנסים לשלב יתרונות של שתי השיטות- כריתה יותר יעילה והמוסטאזה יותר קפדנית אשר מאפשרת הוצאת קטטר מוקדם לאחר הניתוח. אני חושב שבידיים מיומנות שיטת TURP נותנת תוצאות טובות מאוד ולטווח ארוך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו