שלפוחית השתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלפוחית השתן
    שני
    22/05/2010

אני בת 51 שתמיד סבלה מתכיפות במתן שתן גם בלילה אך לא נורא ומטריד נראה לי שזה היה עניין פסיכולוגי כזה.
    אולם בחודשיים האחרונים המצב החמיר בקיצוניות,ממש כל רבע שעה עד חצי שעה רצון להתרוקן.
    עשיתי לפני חודש us שלפוחית וכליות ויצא תקין.
    שבוע שעבר עשיתי אורודינמיקה ואלו התוצאות:
    1.שלפוחית יציבה,היענות ירודה.
    2.קבולת שלפוחית נמוכה.
    3.תחושה-sensory urgency
    4.דליפת שתן במאמץ -לא
    5.ריקון שלפוחית -לא תקין ,שארית של כ-150 סמ"ק,קבולת 320 סמ"ק
    מתן שתן מאורך ואיטי.
    סיכום:
    sensory urgebcy
    low complience bladder
    שלוש פעמים בדיקות שתן כללית ןתרבית תקינות.
    לאחר הבדיקה היה לי מעט דם בשתן שעבר למחרת ,וגם הרגשתי צריבה פנימית לא בשתן עד היום..
    כמו כן מאז הבדיקה מרגישה כל הזמן צורך להשתין ,ממש ללא הפסקה יוצאת מהשרותים וכבר צריכה למרות שלא שותה הרבה וזה מאוד מדאיג אותי .
    מה אומרות תוצאות הבדיקה ,מה הטיפול והאם יתכן שיש גידול בגלל ההחמרה הקיצונית. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית השתן

הוספת תגובה

• שלפוחית השתן

פרופ' אבי שטיין
    23/05/2010

שלום עינב

עינב, לאחר הבדיקה האורודינמית את מציינת החמרה ניכרת של התלונות וזה בהחלט יכול להיות בשל זיהום לאחר הכנסת הקטטר.

לשאריות שתן שלך יכולות להיות מספר סיבות. ייתכן ויש לך וריד מורחב במוצא השופכה, או סיבה אחרת החוסמת את מוצא השלפוחית. לחלופין ייתכנו תרופות שגורמות לבעיה של חוסר התרוקנות. מדובר בעיקר בתרופות הרגעה או תרופות שנמצאות בשימוש לטיפול בדיכאון.

לסיכום: לדעתי אם את לוקחת תרופות מסוג זה יש להתייעץ עם הרופא שנתן לך אותם ואולי להחליפם. אם לא כדאי לבצע ציסטוסקופיה כדי לברר סיבות לחסימת מוצא שלפוחית.

בברכה

פרופ' אבי שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו