פגיעה בזקפה לאחר שימוש בתרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בזקפה לאחר שימוש בתרופות
    בן 25
    08/06/2010

שלום רב,
    מתנצל מראש על אורך ההודעה, אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי. תודה על הסבלנות.
    אני בן 24 שנים, ואני סובל מתסמונת המעי הרגיז מזה 3 שנים, רופא הגסטרו נתן לי שתי תרופות: מודאל (חומר פעיל: סולפיריד) ונירבקסל. אני השתמשתי בתרופת מודאל במשך שנתיים במינון לא קבוע ליום אבל בממוצע 100 מ"ג ליום. בנרבקסל השתמשתי למשך שנתיים וחצי, גם כן במינון לא קבוע, בממוצע 2-2.5 טבליות ביום. בכל מקרה לא עברתי על המינון שהומלץ ע"י הרופא. אני הפסקתי תרופות אלו ואני גם לא משתמש עכשיו בתרופות אחרות. רופא המשפחה יודע על כך שהפסקתי תרופות אלו.
    לפני 8 חודשים בערך ראיתי באינטרנט שתרופת מודאל גורמת לאין אונות אצל גברים. אני מאוד מאוד מודאג מאז שידעתי שתרופה זו גורמת לאין אונות, ואני גם מרגיש שבאמת יש לי חוסר זיקפה או זיקפה לא מלאה. לפעמים הפגיעה חמורה מאוד ולפעמים פחות חמורה, ולכן יכול להיות שגם הגורם הנפשי משחק תפקיד, כי אני לא נמצא במצב רוח כל כך טוב ואני יודע את זה.
    הערה: אני לא פעיל מינית, ולכן אני לא יכול לקבוע אם בכלל יש בעיה בזיקפה אני פניתי לאורולוג, והוא נתן לי לעשות שתי בדיקות: בדיקת הורמונים ובדיקת זיקפה לילית באמצעות המכשיר rigi-scan
    אני הפסקתי תרופת מודאל לפני שנה, ונירבקסל לפני 9 חודשים.
    בדיקת ההרמונים בוצעה בחודש פברואר 2010) כלומר לאחר 8 חודשים מהפסקת השימוש במודאל והיא תקינה.

אני מצרף כאן את תוצאת הבדיקה, בצד ימין יש את טווח הערכים התקין
    Progesterone (ng/ml) 0.64 0-1.2
    LH (IU/L) 5.6 1.5-9.3
    FSH (IU/L) 4.3 1.4-18.1
    Prolactin (ng/ml) 8.09 2.1-17.7
    Testosterone-total (ng/ml) 5.04 2.41-8.27
    Tsh (uIU/ml) 3.3 0.4-4.2
    לפעמים בזמן אוננות יש נפילה של הזיקפה או זיקפה חלשה, אבל ככל הנראה יש שני אפקטים שפועלים באותו כיוון וגורמים לכך, הראשון שזה התרופה והשני זה הגורם הפסיכולוגי, אני כל כך בטוח שיש השפעה של הגורם הפסיכולגי על הזקפה, אבל אני לא יודע אם יש השפעה של התרופה על הזיקפה ואם כן אז מה מידת ההשפעה, ואת זה אני מעוניין לשלול או להוכיח. לגבי זיקפות בוקר, אין ממש הרבה, לפעמים כן יש והן בדרגות עוצמה שונות, לפעמים היו זיקפות בבוקר חזקות אבל אין לי מושג ואינני מצליח לקבוע אם דרגת העוצמה היא 100%, כלומר זיקפה תקינה לחלוטין כמו אצל אדם צעיר ובריא.
    אני לא טוען שהגעתי למצב של "אין אונות" אלא אני טוען שיש פגיעה מסויימת בזיקפה.
    לפעמים יש זיקפה חזקה בזמן אוננות. אבל אני לא יודע עד כמה היא חזקה, כלומר אני לא יודע אם היא מקבלת ציון 100% או קצת פחות (80%-90%

האם תרופות אלו יכולות לגרום לנזק כרוני בזקפה? תוך התייחסות גם לכמות שאני נטלתי.
    עזרתך מאוד חשובה לי, הבעיה הזאת מאוד מפריעה לי. אני אשמח לקבל כל עזרה או עיצה או תשובה, בנוגע לשאלות ולבעיה שהצגתי.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הערות2330

בן 25
    08/06/2010

הערות:
    עוד לא ביצעתי את הבדיקה השנייה באמצעות המכשיר, כי אין ממש זיקפות בבוקר, וגם הבדיקה קשה לביצוע ולכן אינני יודע מה לעשות.
    השאלה שלי גם מתייחסת להשפעת שתי התרופות מודאל ונירבקסל ולא רק מודאל, אבל אני ראיתי באינטרנט שרק מודאל גורמת לאימפוטנציה.
    הכמות שנטלתי מתרופת מודאל היא בערך 80 גרם במשך שנתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    09/06/2010

תרופות שציינת בד"כ לא גורמות להפרעת זיקפה ובוודאי לא לאחר מספר חושדים לאחר הפסקת הטיפול ולכן סביר להניח שבעיתך נובעת מהתרגשות יתר או משהו פסיכולוגי. כי כרגע אתה לא מקיים היחסים אין צורך בשום טיפול. כשתגיע לשלב של יחסים תוכל לקחת כדור וויאגרה או כדומה בפעמים הראשונות כדי לאבטיח זיקפה מלאה ולעקוב את הפחד וההתרגשות, ובהמשך תקיים היחסים ללא עזרה תרופתית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו