בעייה בפין אחרי כריתת ערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה בפין אחרי כריתת ערמונית
    בת של
    15/06/2010

אבי, בן 83, ב2008 התגלה סרטן ערמונית גליסון 4-5 . בוצעה כריתה של הערמונית , הוא קיבל 42 הקרנות ובנוסף במשך השנתיים האחרונות זריקות הורמונליות זולודקס , אחת לשלושה חודשים שגורמות לגלי חום נוראיים בעיקר לקראת סוף כל רבעון. נשארה לו זריקה אחת בעוד חודשיים. הPSA שלו ירד ל-0 כבר כמה חודשים. הבעייה העיקרית שמאז הניתוח הפין כאילו נבלע אחורנית ועל מנת להשתין הוא נאלץ להצמיד לגופו בקבוק ולרוקן אותו אחר כך לשירותים. המשמעות היא נשיאת הבקבוק הזה לכל מקום . אי אפשר לזוז מהבית בלעדיו. הרופא אמר לו שזה בגלל רקמת השומן בשיפולי הבטן והוא צריך לרדת הרבה במשקל. אבא שלי אוכל כמויות קטנות מאד של אוכל (הוא סובל גם מקרוהן) ולא יכול לבזבז הרבה אנרגיה כי יש לו מפרק ברך ללא רקמת סחוס וכל תנועה גורמת לו כאבי תופת. האם יש איזשהו פתרון לבעייה הזו? אבי נורא מדוכא בגללה ואני מאד חרדה לו. האם יש איזה פתרון אפשרי? היש טעם לדעתך לפנות לפלסטיקאי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    15/06/2010

כדי לענות על שאלתך צריך לראות מבנה גוף של אביך אבל אני מניח שאורולוג שמטפל בו איבחן את הבעיה. כשמדובר בכרית שומן באזור בטן תחתונה עם מעבר למפשעות שגורמת לפין שקועה ישנם מספר אפשרויות טיפול- שינוי צורת השתנה- השתנה בישיבה (נשים מסתדרות ללא פין), משיכת הפין ולחץ על אזור מעליו בו זמננית ואפשרות אחרונה שאיבת שומן ע"י כירורג פלסטי. לפי דעתי אופציות ראשונות יותר מתאימות לגבר מבוגר לעומת ניתוח פלסטי.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו