פתח תקוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פתח תקוה
    ליאור
    21/06/2010

שלום דר
    אני בן 65
    לפני 14 חודש עברתי ניתוח מעקפים בלב
    לפני הניתוח הפניתי את תשומת הלב של המנתח על כך שפתח צינור השופכה שלי צר מאוד (הוא גם מסתיים קודם לקצה)

חודשים אחרי ניתוח המעקפים קיבלתי דלקת בשתן אושפזתי ל4 ימים
    אחרי הדלקת הרגשתי שריפה כמעט בלתי פוסקת בצינור השופכה ושינוי בזרימת השתן (חלש יותר)
    חייתי עם זה עד לדלקת הבאה שהגיעה אחרי חודשים

ללא ציצטוסקופיה הומלץ לי על ידי רופא מנתח לעבור TURP היות ובקושי נתתי שתן ושרף לי מאוד
    גם הרצון לשתן היה פעמים רבות וזרמה בקושי (אחרי מעשה אני חושד שבגלל ההיצרות)
    עברתי 06/11/01 TURP

הניתוח עצמו עבר מהר ותוך יומיים חזרתי הביתה
    החודשים הראשונים היו סיוט של כאבים בשתן
    אחרי חודשים הכאבים התמתנו אבל הזרם היה בינוני והשרפה בצינור השופכה עד היום מציקה והופכת את חיי לעינוי בלילות עד לדלקת הנוכחית (השלשית אחרי (TURPנתתי שתן עד 6-7 פעמים
    במשך היום התכיפות ההייתה יותר נורמאלית

לפני 9 ימים קיבלת עוד פעם דלקת , אושפזתי ל4 ימים
    המשכתי בבית עד להיום עם האנטיביוטיקה

בבית חולים שללו לי אבן בכליות בדקו שארית שתן אחרי נתינת שתן(היה 0 )

עד הרגע שורף לי צינור השופכה לפעמים כמו גחל ולפעמים פחות

אחרי הניתוח ולפני הדלקת השלישית נעשו לי כמה הרחבות להיצרות במיטאוס סב קורנלי (העתקתי מהמכתב) שנתנו לי תחושה יותר טובה אבל זה לא נתן את התשובה

חיי נהיו סיוט
    אנא עזרתכם
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פתח תקוה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/06/2010

היצרות שופכה זה סיבוך ידועה אחרי ניתוחי לב פתוח וגם סיבוך מוכר אחרי ניתוח TURP. היצרות זאת מתבטאה בזרם שתן חלש ושארית שתן רבה אך לא בכאבים או צריבה שאתה מתאר. בגלל חוסר התאמה בין תלונותך והאבחנה בשלב זה לא יכול לתת המלצה טיפולית מסויימת.
    בנתיים ממליץ להשלים הבירור ע"י בדיקות ציסטוגרפיה - שיקוף רנטגן תוך כדי הזרקת ח.נ. דרך השופכה, ציסטוסקופיה - הסתקלות ישירה לתוך השופכה עם מכשיר אופטי - שתי הבדיקות מיועדות לבירור מצבה של השופכה ובדיקת אורודינמיקה כדי להבין האם קיימת הפרעה נוירולוגית של השלפוחית. לפי התוצאות ניתן לכוון הטיפול.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו