הרחבת כליות הידרוניפרוזיס ואוריטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת כליות הידרוניפרוזיס ואוריטר
    לבנאסי אריג
    09/08/2010

לצוות שלום רב
    נולדו לי תאומים ב 4-7 אחד מהם התגלה בסקירה מאוחרת שיש לו הרחבה משמעותית בשתי הכליות, ופרונכימה שמורה מימין ואחת הכליות הרקמה דקה . אחרי הלידה בוצעה בדיקת רפלוקס שהייתה תקינה ,מאחר שהיה לי ילד שנותח עקב UPJ בכליה אחת משערים שזה גם אותו סיפור, מה שרציתי לדעת זה עד כמה אפשר לפחד בילד כל כך קטן תהיה סכנה לכשל כליות ועד כמה זה משפיע על תפקוד הכליות, הילד בהרחבה של יותר מ 15 מ"מ , ורציתי לדעת מה הם אחוזי המקרים שבהם הצטרך חולה לדיאליזה ? בבקשה תסבירו לי על המחלה הזאת בהרחבה ,
    בכבוד רב
    אריג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאריג שלום,

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    09/08/2010

מקרה של היצרות דו צדדית של מעבר אגן הכליה - שופכן הוא לא שכיח, ובכל זאת ניתן להרגיע אותך כי הסיכוי לאי ספיקה כלייתית הוא קטן .
    באם עוד לא עשית זאת , אנא צור קשר בהקדם עם אורולוג- ילדים ונפרולוג -ילדים לצורך השלמת הברור, דיון והחלטה על התכנון התערבות כירורגית ומועדה .
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו