מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם בשתןשואלת28/10/2010
שלום רב,
אני בת 32 ובחמישה חודשים אחרונים בבדיקות דם שאני עורכת מוצאים דם בשתן. פניתי לרופאים בגלל כאבים שהיו לי בצד ובגב התחתון ובגלל שפעם היה לי דימום שאני הבחנתי בו. בשאר המקרים רואים את הדם רק בבדיקה. הסברה של הרופאים שהיו אבנים שככל הנראה יצאו כשראיתי דימום. האם זה הגיוני ששלושה חודשים אחרי הדימום עדיין יהיה דם במערכת השתן? עשו לי אולטראסאונד כליות וסיטי של מערכת השתן שיצאו תקינים. מה עלי לעשות? האם לפנות לחוות דעת נוספת? האם עלי לפנות לגניקולוג? מה יכול להיות מקור הדם.
בבדיקה האחרונה שעשו לי חוץ מהדם נרשם:The urine shows abundant mature squamous cells, as well as scattered macrophages and lymphocytes. Rare urothelial cells are noted. There are no malingnant cells identified. Clinical correlation is advised.
מה זה אומר? אני ממש מיואשת היות זה כבר נמשך כמה חודשים ואני חושבת להיכנס להריון ורוצה קודם לדעת שאין מקום לדאגה.
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן - תגובה
ד''ר גאזי פארס28/10/2010לדם מיקרוסקופי בשתן יש הרבה מאוד סיבות בחלקן לא חשובות.רק חשוב לדעת אם מאחורי זה יש גידול סרטני, אבנים או זיהום בדרכי השתן כי אז זה מחייב טיפול. ולכן הבירור של דם בשתן מכוון לדברים הללו.
אי לכך מה שצריך במקרה זה לעשות:
1- שתן לציטולוגיה , שתן לכללית ולתרבית. לפי הממצאים שתארת בשתן לציטולוגיה : אין עידות לממאירות, נראים בשתן תאים מתאימים יותר לתהליך דלקתי.
2- לבצע CT בטן ואגן עם חומר ניגוד ובלי חומר ניגוד . בלי חומר ניגוד לבירור אבנים (פרוטוקול אבנים) ועם חומר ניגוד לבירור ממצאים אחרים כמו גידולים, פוליפים וכולי.
3- ציסטוסקופיה עם או בלי ביופסיה בהתאם למה שרואים.
אם שלשת הבדיקות תקינות אז אין לך מה לחשוש ואת יכולה לנהל חיים נורמלים כולל הריון.
החלמה מהירה.
ד"ר פארס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)