האם מותר להפסיק לקיחה של Omnic OCAS

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מותר להפסיק לקיחה של Omnic OCAS
    פציינט ד.
    15/02/2011

שלום רב,

הנני בן 49. עוסק בספורט (אופניים, קרטה) ובריא בד"כ. לאחרונה התגלתה אצלי עצירת שתן חריפה אשר בעקבותיה אני נוטל את התרופה אומניק אוקאס 0.4 מ"ג מזה כשלושה שבועות.

במהלך התקופה ביצעתי סדרת בדיקות הכוללת אולטרסאונד כליות ושלפוחית השתן, CT של המערכות ובדיקות דם ושתן נלוות. לא נמצאו ממצאים פתולוגיים (ערמונית בגודל תקין 26 סמ"ק, אין עדות לאבנים בכליות, הידרונפרוזיס והפרנכימה שמורה).

מצד שני אני סובל מתופעות חריפות הכוללות: מתח נפשי, נדודי שינה, אי יכולת
    להגיע לאורגזמה ושפיכה (הסיבה למתחים?). רגישות ונימולות ברגליים במיוחד ברגל שמאל ורגישות לעיתים באיבר המין.

התור החוזר שלי לאורולוג הינו בעוד כשבוע. רציתי לשאול האם אוכל לנסות להפסיק את נטילת התרופה על דעת עצמי כדי לחזור לפעילות נורמלית. כמובן שאנהל מעקב אחר דפוסי הטלת השתן ובמידה ואאתר שינוי אחזור לקחת את התרופה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם מותר להפסיק לקיחה של Omnic OCAS - תגובה

ד''ר יואל מץ
    16/02/2011

שלום פציינט
    לפי כל הנתונים שנתת נראה שיכולים לעשות ניסיון של גמילה מהקטטר. אם זאת יש סיכויים שתעשה אצירת שתן חוזרת.עדיף לבצע את הוצאת הקטטר בהשגחת האורולוג המטפל . במידה ולא תטיל שתן לאחר הוצאת הקטטר הוא יוכל להחזירו עוד מעת ביקורך במרפאה..
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו