סרטן פרוסטטה ואריתרוציטים בשתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן פרוסטטה ואריתרוציטים בשתן
    דני
    08/03/2011

שלום רב,

אני בן 60. שנים רבות סבלתי מדלקות חוזרות ונשנות בפרוסטטה. לפני 5 שנים עברתי ניתוח לכריתת הפרוסטטה (לא בלייזר) בפרוצדורה רגילה, הביופסיה שנלקחה היתה תקינה.
    בקיץ האחרון אובחן אצלי סרטן פרוסטה (אדנוקרצינומה) על פי ביופסיה לאחר שבמעקב היתה עלייה ב-PSA ל-9.
    מאחר ואני בדירוג גליסון נמוך אני כרגע במעקב כל 3 חודשים של בדיקה פיזיקלית ו-PSA ללא טיפול נוסף.
    לאחרונה עברתי בירור לבעיה אחרת לגמרי, ובבירור אנדוקריני נמצא שיש לי רמה גבוהה של אריתרוציטים בשתן (25 במקום 10 כפי שהנורמה).
    מסתבר שלפני הניתוח שהיה לי להוצאת הפרוסטטה היה לי פעם אחת בלבד גם רמה כזו של אריתרוציטים בשתן, אך לאחר מכן התוצאות היו תקינות בשנים האחרונות עד עתה.
    אבקש לדעת האם יכול להיות שממצא חדש זה קשור לסרטן? האם יש שינוי בדירוג גליסון או מצריך בירור נוסף או שינוי במעקב?
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרטן פרוסטטה ואריתרוציטים בשתן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    09/03/2011

בד"כ לא מתיחסים לבדיקה בודדת שמראה כדוריות אדומות בשתן וחוזרים לבדיקת שתן עוד פעמיים ובמידה וגם בבדיקות אלו ישנן כדוריות אדומות אז מבצעים בירור שכולל מספר בדיקות.
    נוכחות דם בשתן יכולה להיות קשורה גם לסרטן הערמונית אך זה משנה דירוג של המחלה ודרך טיפול בה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו