מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תכיפות יתר במתן שתןגיא06/04/2011
שלום
יש לי בעיה אותה אני סוחב לפחות 15-20 שנה.
השלפוחית שתן שלי מתמלאת ולוחצת בתדירות גבוהה מאוד.
זה נע בין שעתיים-שלוש במקרה הטוב (כולל בלילות) ל10-15 דקות במקרה הרע כאשר אני שותה הרבה או שותה אלכוהול.
אני בן 30 (עוד חודש), חולה אסתמה רוב חיי אבל ללא התקפים בעשור האחרון.
משתמש בסימביקורט (ולפני זה בבודיקורט) שימוש יומי ובוונטולין בעת הצורך.
יש לי עודף משקל (גם רוב חיי) וכרגע אני שוקל באיזור ה135ק"ג, גובה 1.86.
יש לי לחץ דם גבוה (145/90 בערך) ואני נוטל כדורים לטיפול בבעיה זו (ב3 שנים אחרונות בערך).
הייתי אצל אורולוג וניסיתי מגוון של תרופות לטיפול בבעיה ללא הועיל.
כמו כן עשיתי בדיקת אולטרא סאונד שלא הראתה בעיות וגם בדיקת נפח ותפקוד שלפוחית שלא הראו על תגובת לחץ מוקדמת אבל כן הראו על נפח יחסית קטן באיזור ה220מ"ל.
בכל אופן בסוף סדרת הבדיקות הנ"ל האורולוג יעץ לי לנסות להתאפק זמנים גדולים יותר על מנת לנסות ולהרחיב את גודל השלפוחית... דבר שלא נשמע לי אפקטיבי ובלתי אפשרי עבורי להתנהל ככה.
הבעיה ממש מפריעה לי בתפקוד היומיומי, היא מצריכה אותי תמיד להיות בקרבת שירותים, ומפריעה לי לישון כמו שצריך.
בכל לילה אני מתעורר המון פעמים בגלל לחץ וצורך להתרוקן.
קראתי גם שהפרעות מסוג זה בשינה גורמות לעייפות יתר, לירידה בריכוז ולפגיעה בזיכרון וביכולות המוחיות עקב חוסר המנוחה העקבי למוח.
למרות שבעיה זו קיימת רוב חיי אני מאוד מיואש וקשה לי להמשיך במצב הזה.
אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי למצוא פיתרון כלשהו שאוכל להתנהל בצורה טובה יותר בחיי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות יתר במתן שתן - תגובה
ד''ר יואל מץ06/04/2011שלום גיא,
הבעיה שלך מאוד מורכבת ולא ניתן לפטור אותה בעזרת התכתבות באינטרנט. היא יכולה לנבוע משילוב של מספר גורמים. כולל הפרעות עצביות של שלפוחית השתן . יש לחקור בצורה יסודית את העבר הרפואי שלך, נוכחות מחלות בילדות, צורת מתן השתן בילדות, זיהומים בדרכי השתן בילדות , יש לברר ביסודיות את תיפקוד השלפוחית על ידי בדיקה אורודינאמית, יש לבדוק את צורת זרימנ השתן והאם יש גורם חסימתי כלשהוא .
גם בדיקה גופנית חשובה ובדיקה ניורולוגית. יתכן וצריך לבצע בדיקות דם שונות וצילומים שונים. לצורך הבירור המקיף תקבע פגישה עם אורולוג מומחה בקופת החולים בה אתה מבוטח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורודינאמית עשיתי
גיא06/04/2011וגם בדיקות דם למיניהן
אבל אני אקבע שוב עם אורולוג מומחה ואנסה לחקור את זה לעומק יותר
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)