תכיפות יתר במתן שתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכיפות יתר במתן שתן
    גיא
    06/04/2011

שלום
    יש לי בעיה אותה אני סוחב לפחות 15-20 שנה.
    השלפוחית שתן שלי מתמלאת ולוחצת בתדירות גבוהה מאוד.
    זה נע בין שעתיים-שלוש במקרה הטוב (כולל בלילות) ל10-15 דקות במקרה הרע כאשר אני שותה הרבה או שותה אלכוהול.

אני בן 30 (עוד חודש), חולה אסתמה רוב חיי אבל ללא התקפים בעשור האחרון.
    משתמש בסימביקורט (ולפני זה בבודיקורט) שימוש יומי ובוונטולין בעת הצורך.
    יש לי עודף משקל (גם רוב חיי) וכרגע אני שוקל באיזור ה135ק"ג, גובה 1.86.
    יש לי לחץ דם גבוה (145/90 בערך) ואני נוטל כדורים לטיפול בבעיה זו (ב3 שנים אחרונות בערך).

הייתי אצל אורולוג וניסיתי מגוון של תרופות לטיפול בבעיה ללא הועיל.
    כמו כן עשיתי בדיקת אולטרא סאונד שלא הראתה בעיות וגם בדיקת נפח ותפקוד שלפוחית שלא הראו על תגובת לחץ מוקדמת אבל כן הראו על נפח יחסית קטן באיזור ה220מ"ל.
    בכל אופן בסוף סדרת הבדיקות הנ"ל האורולוג יעץ לי לנסות להתאפק זמנים גדולים יותר על מנת לנסות ולהרחיב את גודל השלפוחית... דבר שלא נשמע לי אפקטיבי ובלתי אפשרי עבורי להתנהל ככה.

הבעיה ממש מפריעה לי בתפקוד היומיומי, היא מצריכה אותי תמיד להיות בקרבת שירותים, ומפריעה לי לישון כמו שצריך.
    בכל לילה אני מתעורר המון פעמים בגלל לחץ וצורך להתרוקן.

קראתי גם שהפרעות מסוג זה בשינה גורמות לעייפות יתר, לירידה בריכוז ולפגיעה בזיכרון וביכולות המוחיות עקב חוסר המנוחה העקבי למוח.

למרות שבעיה זו קיימת רוב חיי אני מאוד מיואש וקשה לי להמשיך במצב הזה.
    אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי למצוא פיתרון כלשהו שאוכל להתנהל בצורה טובה יותר בחיי.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תכיפות יתר במתן שתן

הוספת תגובה

• תכיפות יתר במתן שתן - תגובה

ד''ר יואל מץ
    06/04/2011

שלום גיא,
    הבעיה שלך מאוד מורכבת ולא ניתן לפטור אותה בעזרת התכתבות באינטרנט. היא יכולה לנבוע משילוב של מספר גורמים. כולל הפרעות עצביות של שלפוחית השתן . יש לחקור בצורה יסודית את העבר הרפואי שלך, נוכחות מחלות בילדות, צורת מתן השתן בילדות, זיהומים בדרכי השתן בילדות , יש לברר ביסודיות את תיפקוד השלפוחית על ידי בדיקה אורודינאמית, יש לבדוק את צורת זרימנ השתן והאם יש גורם חסימתי כלשהוא .
    גם בדיקה גופנית חשובה ובדיקה ניורולוגית. יתכן וצריך לבצע בדיקות דם שונות וצילומים שונים. לצורך הבירור המקיף תקבע פגישה עם אורולוג מומחה בקופת החולים בה אתה מבוטח.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורודינאמית עשיתי

גיא
    06/04/2011

וגם בדיקות דם למיניהן
    אבל אני אקבע שוב עם אורולוג מומחה ואנסה לחקור את זה לעומק יותר

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו