בליטה במפשעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליטה במפשעה
    אין שם
    21/04/2011

שלום ד"ר,

אני רוצה להתייעץ איתך לגבי בעיה שכבר הצגתי בפניך לפני שבועיים בערך
    אני בן 25, ואני מועמד לניתוח וריקוצל דו צדדי, היה לי גם חשד לגבי בקע במפשעה בצד ימין, ולכן לא רציתי לבצע את הניתוח לפני שאני מתייעץ עם הרופאים לגבי תיקון הוריקוצל כאשר יש בקע, הרופא האורולוג בדק אותי ואמר לי שאין בקע, הלכתי לרופא כירורג כללי לפני 10 ימים ונבדקתי והוא גם אמר לי שאין בקע, אבל עדיין לא האמנתי להם כי יש בליטה קלה במפשעה, אני שמתי לב שיש בליטה לפני שנה וחצי ומאז אותו רגע אני מתפקד כרגיל, כלומר זה לא משהו מסוכן, אבל הרופאים עדיין אומרים שזה לא בקע ואני יכול לעשות את הניתוח, לציין כי הבליטה היא מאוד קלה והיא יכולה לגדול אם אני מנפח את הבטן, למשל שואב אוויר, ולפעמים יש כאבים בזמן מאמץ פיזי- אבל באופן כללי, הבליטה הזאת לא מפריעה לי. ולא האמנתי גם לבדיקת הכירורג, והלכתי לכירורג אחר, וגם הוא אמר שאין בקע, ושאלתי אותו אם ראה שיש בליטה, הוא אמר לי כן אבל אין לך בקע- והוא אמר שאני יכול לבצע את הניתוח (הוריקוצל).
    השאלה שלי היא - מה הבליטה הזאת? האם זה בקע מאוד קטן? ושאלה השניה היא האם הבליטה הזאת יכולה לסכן אותי בזמן הניתוח? (כי הניתוח הוא דו צדדי) ולכן הרופא יעשה חתך לתיקון הוריקוצל גם לצד שיש בו את הבליטה.
    רק לצורך סיכום, שני רופאים כירורגים אמרו שאין בקע ורופא אורולוג גם טען שאין בקע.
    אבל עדיין קיימת בליטה מאוד קלה שקשה לראות אותה - היא בולטת יותר רק אם אני מנפח את הבטן או בזמן שיעול, יש גם כאבים לא חזקים בזמן עבודה פיזית.
    אני מודאג אם הבליטה הזאת יכולה לגרום לסכנה בזמן הניתוח.
    אשמח לקבל את עזרתך-תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בליטה במפשעה

הוספת תגובה

• בליטה במפשעה - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    22/04/2011

שלום רב!
    אם שני כירורגים אמרו שאין הרניה אז אין הרניה.
    גם אם יש הרניה אין בעיה לעשות ניתוח וריקוצילה , זה לא מזיק להרניה ולא מחמיר אותה.
    החלמה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו