אפידידימיטיס??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפידידימיטיס??
    אבי
    04/05/2011

שלום רב,

אתמול אובחנתי כסובל מאפידמימיטיס. זאת לאחר שבמשך כ-4 ימים סבלתי מכאב עמום באשכים (לא משויך לאשך מסוים). נבדקתי על ידי אורולוגית, אשר מצאה כי אני סובל מכאב באפידידימיס הימני. זהו הממצא היחיד שהיא מצאה. במכתב שלה היא מציינת שאין כל גודש, גושים או כל ממצא אחר. לכן השאלה שלי היא - האם אפידידימיטיס יכול להיות מאובחן על סמך כאב במישוש בלבד וללא כל סימן חיצוני התומך בממצא כגון נפיחות, חום, הפרשות מאיבר המין, קשיים או צריבה בהטלת שתן, אדמומיות, גודש באפידימיס, גושים?

ועוד דבר - למרות שציינתי בפני הרופאה כי אני במערכת יחסים מונוגמית מזה 3.5 שנים, הופניתי לבדיקות לגילוי מחלות מין וקיבלתי אנטיביוטיקה לטיפול במחלות אלה עוד בטרם נערכו הבדיקות. אני משוכנע כי חברתי לא קיימה יחסים מחוץ למערכת וגם אני לא. האם הטיפול הוא נכון בנסיבות? ומה הוא הסיכוי שמדובר במחלת מין (על סמך הסימפטום הבודד של כאב) ואם כן, מה הסיכוי שמישהו מאיתנו נדבק בה לפני תחילת הקשר ביננו, ללא ידיעתו

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפידידימיטיס??

הוספת תגובה

• אפידידימיטיס?? - תגובה

ד''ר יואל מץ
    04/05/2011

שלום אבי
    התמונה של אפידידימיטיס שאתה מתאר הינה תמונה מלאה של מחלה ברורה כפי שמתוארת בספר או באינטרנט -כנראה משם קיבלת את התאור.
    בברפואה יתכנו מצבים שונים כולל אפידידימיטיס אולי בשלבים המוקדמים של התפתחותו, בהם התמונה לא כוללת את כל הסימנים של המחלה ומסתמכת לעתים קרובות על בדיקה קלינית והניסיון של הבודק. לכן אינני יכול לשלול את האבחנה של הרופאה. בכל מקרה אם המצב לא יחלוף או תהיה החמרה יש לפנות שוב להבדק.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפידידימיטיס??

אבי
    05/05/2011

ד"ר מץ שלום ותודה על התשובה המהירה.

ייתכן ולא הייתי ברור מספיק בשאלתי. לא התכוונתי לכך שהיו צריכים להופיע כל התסמינים כמו בספר.אולי אחדד את השאלה - האם זה סביר שלאחר כ-4 ימים של כאבים, האפידידימיס היה בשלבים מוקדמים? אם אינני טועה, בספרות כתוב שהתסמינים בד"כ מגיעים לשיאם בתוך 24 שעות מתחילתם. לפיכך שאלתי היא, האם זה סביר שאפידידימיטיס הוא אבחנה סבירה לאור העובדה שלא היה כל תסמין אחר שהוא במשך 4 ימים.

אני מנסה לדלות את המידע הואיל ותוצאות הבדיקות שעשיתי טרם הגיעו ואני מוטרד מאוד. אנא דעתך האםמ זה סביר שזוהי האבחנה לאור התיאור שלי.

בתודה מראש,

אבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו