מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפידידימיטיס??אבי04/05/2011
שלום רב,
אתמול אובחנתי כסובל מאפידמימיטיס. זאת לאחר שבמשך כ-4 ימים סבלתי מכאב עמום באשכים (לא משויך לאשך מסוים). נבדקתי על ידי אורולוגית, אשר מצאה כי אני סובל מכאב באפידידימיס הימני. זהו הממצא היחיד שהיא מצאה. במכתב שלה היא מציינת שאין כל גודש, גושים או כל ממצא אחר. לכן השאלה שלי היא - האם אפידידימיטיס יכול להיות מאובחן על סמך כאב במישוש בלבד וללא כל סימן חיצוני התומך בממצא כגון נפיחות, חום, הפרשות מאיבר המין, קשיים או צריבה בהטלת שתן, אדמומיות, גודש באפידימיס, גושים?
ועוד דבר - למרות שציינתי בפני הרופאה כי אני במערכת יחסים מונוגמית מזה 3.5 שנים, הופניתי לבדיקות לגילוי מחלות מין וקיבלתי אנטיביוטיקה לטיפול במחלות אלה עוד בטרם נערכו הבדיקות. אני משוכנע כי חברתי לא קיימה יחסים מחוץ למערכת וגם אני לא. האם הטיפול הוא נכון בנסיבות? ומה הוא הסיכוי שמדובר במחלת מין (על סמך הסימפטום הבודד של כאב) ואם כן, מה הסיכוי שמישהו מאיתנו נדבק בה לפני תחילת הקשר ביננו, ללא ידיעתו
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידידימיטיס?? - תגובה
ד''ר יואל מץ04/05/2011שלום אבי
התמונה של אפידידימיטיס שאתה מתאר הינה תמונה מלאה של מחלה ברורה כפי שמתוארת בספר או באינטרנט -כנראה משם קיבלת את התאור.
בברפואה יתכנו מצבים שונים כולל אפידידימיטיס אולי בשלבים המוקדמים של התפתחותו, בהם התמונה לא כוללת את כל הסימנים של המחלה ומסתמכת לעתים קרובות על בדיקה קלינית והניסיון של הבודק. לכן אינני יכול לשלול את האבחנה של הרופאה. בכל מקרה אם המצב לא יחלוף או תהיה החמרה יש לפנות שוב להבדק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפידידימיטיס??
אבי05/05/2011ד"ר מץ שלום ותודה על התשובה המהירה.
ייתכן ולא הייתי ברור מספיק בשאלתי. לא התכוונתי לכך שהיו צריכים להופיע כל התסמינים כמו בספר.אולי אחדד את השאלה - האם זה סביר שלאחר כ-4 ימים של כאבים, האפידידימיס היה בשלבים מוקדמים? אם אינני טועה, בספרות כתוב שהתסמינים בד"כ מגיעים לשיאם בתוך 24 שעות מתחילתם. לפיכך שאלתי היא, האם זה סביר שאפידידימיטיס הוא אבחנה סבירה לאור העובדה שלא היה כל תסמין אחר שהוא במשך 4 ימים.
אני מנסה לדלות את המידע הואיל ותוצאות הבדיקות שעשיתי טרם הגיעו ואני מוטרד מאוד. אנא דעתך האםמ זה סביר שזוהי האבחנה לאור התיאור שלי.
בתודה מראש,
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)