מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורולוגיה-זרימה חלשה מאד של שתןאיילה06/05/2011
שלום רב,
בת 34, ללא לידות, בריאה בד"כ למעט בעיית תת פעילות בלוטת התריס, המאוזנת כעת ומטופלת באלטרוקסין.
מזה חודשיים סובלת מלחץ בדרכי השתן, תכיפות לשירותים ללא תחושת התרוקנות ובמקביל דליפות שתן במאמץ (צחוק, עיטוש, שיעול)
אבחנת הגניקולוג היתה התחלה של צניחת רחם. אסר עלי כל פעילות הכרוכה במאמץ, לרבות פעילות גופנית ובמקביל שלח אותי למומחה באורוגניקולוגיה.
אבחנתו היא URETHRAL DIVERTICULUM.
נאמר לי כי ככל הנראה אצטרך ניתוח.עוד העלתה הבדיקה כי ישנו נוזל עכור שיוצא מהציסטה וכעת אני מטופלת באוגמנטין. לבסוף, נשלחתי דרכו למומחה באורולוגיה שאישר את הדיאגנוזה האמורה לעיל ואמר שבינתיים הוא לא ממליץ על ניתוח ושלח אותי לבדיקת MRI.היום, יום לאחר מכן, מרגישה לחץ חזק למתן שתן אך מצליחה לייצר מעט מאד ממנו עם זרימה חלשה ביותר.כמו"כ, נאלצת להמתין למעלה מדקה מרגע שמתיישבת ועד שיוצא..
בנוסף, חשוב לציין כי שתיתי כמות נכבדת של נוזלים היום..
1) האם להמשיך להמתין לאישור הקופה לבדיקת הMRI? נדמה כי המצב מחמירוזה סיפור שיקח חודשים..
2)האם אני צריכה התערבות קטטר להתרוקנות?
3)לשם מה בדיקות הMRI במקרה שלי ומה היא אמורה לגלות..?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורולוגיה-זרימה חלשה מאד של שתן - תגובה
ד''ר גאזי פארס06/05/2011בוקר טוב,
בדיקת ה-MRI תגלה את המימדים של הציסטה וקרבתה לשרירים האחראים על השליטה בשתן. אינפורמציה זו מסייעת בביצוע ניתוח יותר מדוייק עם פחות סיבוכים. אי לכך יש צורך ב-MRI לפני הניתוח.
ולשאלתך האם יש צורך בקטטר להתרוקנות :לפני כן יש צורך בביצוע US לבדיקת שארית שתן , אם השארית גדולה אז אפשר לשקול את זה בהתיעצות עם האורולוג המטפל.
כמו כן בשל תלונות של איבוד שתן את זקוקה גם לביצוע אורודינמיקה להשלמת הבירור.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)