כאבים לאחר ניתוח וריקוצל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר ניתוח וריקוצל
    אין שם
    14/05/2011

שלום,

אני עברתי ניתוח וריקוצל דו צדדי לפני שבועיים, (במכתב השחרור שקיבלתי היה רשום "מהלך הניתוח ואחריו תקינים). באותו יום חזרתי לבית, ומספר שעות לאחר מכן התנפח שק האשכים, נפיחות מאוד גדולה, רצתי מיד למיון ושם נבדקתי ע"י כירורג כללי, שאמר שמדובר בנוזלים (הידרוצל) ומצב זה אינו מסוכן ושכיח, אמר לי שעלי לבקר אצל הרופא האורולוג שעשה לי את הניתוח, ביקרתי לאחר 5 ימים, כי גם ככה היה לי תור להוצאת קליפסים.
    הבעיה היא שבצד ימין של שק האשכים, יש כאבים אם אני עושה תנועות מסויימות ברגל, לא מדובר על תנועות שעושים ספורטאים אלא על תנועות רגילות שכל אחד עושה , למשל אם אני קם מהכסא בצורה זריזה או אם אני יושב על כסא, בזמן החלפת בגדים, ככל שאני עושה תנועות ברגל ימין, אני מרגיש כאבים בצד ימין של שק האשכים, והכאבים נמצאים מעל האשך ולא באשך עצמו, הכאבים מורגשים גם בזמן הליכה שהיא במהירות קצת יותר גבוהה מהמהירות "הטבעית", בזמן ירידה או עליית מדרגות, לא מדובר על כאבים חזקים, ואני מרגיש בכאבים רק למשך רגע, לא מדובר על כאבים שמתחילים בנקודת זמן מסויימת ולוקחים מספר דקות או יותר עד שהם נעלמים, אלא על כאבים שאני מרגיש בהם רק בזמן ביצוע התנועה – זה כמו מישהו שנפצע ושם את היד שלו על הפצע ואז מרגיש בכאב רק בזמן שהוא נוגע בפצע.
    קורה גם כן שאם אני לוחץ בעדינות על האשך הימני ודוחף אותו כלפי מעלה, אני מרגיש באותם כאבים באזור שמעל האשך, אפילו לפני שאשך עולה קצת (בגלל שאני דוחף אותו) אני מתחיל להרגיש בכאבים. ושבוע אחד לאחר הניתוח קרה שעשיתי הליכה מחוץ לבית, וכשחזרתי כל הצד הימני התנפח , והנפיחות חלפה לאחר כרבע שעה מנוחה . לציין כי הצד השמאלי לא התנפח!
    כביקרתי אצל הרופא בפעם האחרונה, כדי להוציא את הקליפסים, לא יכולתי לספר לו על הכאבים האלו, כי בגלל שאמרתי לו שהייתי במיון, הוא התחיל לצעוק עליי, בטענה שהוא אמר לי לפני הניתוח שנפיחות זה דבר שיכול לקרות לאחר הניתוח, ובטענה שאני מאוד אובססיבי. הוא אפילו לא בדק את שק האשכים. הוא כנראה כל כך בטוח בעצמו שהוא עשה את הכל בצורה תקינה ולא רוצה לשמוע "הערות". רק ביקש שאני אבקר אצלו בעוד 3 חודשים.
    ברצוני לציין גם כי יש שיפור בנפיחות שקיימת בשק האשכים (הידרוצל).
    אשמח לקבל את עזרתך בנוגע לכאבים – האם יש סכנה? או בעיה? או שזה יכול לקרות לאחר ניתוח?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר ניתוח וריקוצל

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח וריקוצל - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/05/2011

תהליך ריפאוי פצע ראשוני לוקח כחודשיים ונמשך עד שנתיים ובזמן זה צפוי הכאב עם הקרנה למקומות שונים. לכן לא צריך לדאוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו