מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לאליפטיקל.עינת12/07/2011
בוקר טוב, יש לי שאלה-
לפני כשלוש שנים הפסקתי לרקוד לאחר 13 שנים של פעילות אינטנסיבית.. הגוף הגיב להפסקה החדה בצורה ממש לא טובה, וכיום אני יותר לא בכושר מאשר מצבו של אדם שמעולם לא שמע על המילה ספורט.
אני מתעייפת לעלות בבית במדרגות, שלא לדבר על טיולים בחוץ, כל דבר גורם לי להתנשפויות ולדפיקות לב מהירות, ניסיתי הליכות בחוץ- לצערי מזג האויר הישראלי מקשה עליי בעניין.. לחדר כושר אין לי כל כך מימון ולכן קניתי מכשיר אלפיטיקל..
המכשיר אמור להגיע בעוד כשלושה שבועות, וכאן אני צריכה להתייעץ איתכם- מה עושים?
כיצד להתאמן, כמה פעמים בשבוע, כמה זמן כל פעם? (ואיך לעשות את כל זה בזמן שאני שומרת על הברכיים)?
איך אני אמורה לדעת מה הרף אליו אני אמורה להגיע?
אשמח לתשובה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לאליפטיקל. - תגובה
יעל הראל12/07/2011אני ממליצה שתתחילי ב 4 אימנים של 25 דק' בכל פעם, על העצימות הכי נמוכ שיש לאליפטיקל, בהמשך תעלי בהדרגה את משך הפעילות ואת העומס של האליפטיקל ביחס להרגשתך ולהתנשפות שלך. (מידת היכולת שלך לדבר תוך כדי הפעילות היא מדד לכמה היא קשה לך ולכן אם את מגיעהלמצב שאת מאוד מתנשפת, זה יכול לסמן לך שזה קשה מידי עבורך).
אין רף ספציפי שאוכל לכוון אותך אליו, כי לא ניתן לעשות זאת דרך האינטרנטף אבל את יכולה להעזר בשעון דופק ולנסות לעבוד לפי נוסחא המייצרת דופק מטרה, בכל מקרה כדי לחשב את היעד הזה, את צריכה לרשום מה גילך.
באשר לבירכיים, האליפטיקל לא מייצר הרבה עומס על הבירכיים, כיוון שהוא לא מייצר אימפקט ישיר על הגוף. בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ולשאלתך,
עינת12/07/2011אני בת 21.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ולשאלתך, - תגובה
יעל הראל14/07/2011את נהוג לחשב את דופק המטרה באופן הבא:
226 פחות הגיל שלך כפול האחוז מהדופק הרצוי לך, ואת מכוונת לפעילות בינונית אז כפול 70-75% מהדופק המירבי יספיקו...
עם זאת, אני ממליצה לך לעבוד ע"פ ההרגשה ולא רק ע"פ מדד הדופק, בכל מקרה הכי מומלץ שתיפגשי עם מאמן, אפילו פעם אחת כדי להתאים לך תכנית אימון, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)