התעמלות בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעמלות בהריון
    שרית
    02/08/2011

שלום.
    אני בשבוע 14.3 ומתעמלת על אופניים מתחילת ההריון.
    אני לא מגיעה לדופק מהיר, יותר מרגישה את המתיחה באיזור הרגליים.
    סיפרתי לרופא שלי שאני מתעמלת אז הוא אמר לי להפסיק.
    רציתי לשאול, אם אני קשובה לגוף שלי, אני יודעת מתי אני לא מרגישה טוב ומתי אני מגזימה האם אני יכולה בכל זאת להמשיך להתעמל?
    ממש חבל לי להפסיק.
    יש לי אופני כושר בבית ועכשיו עם החום והלחות בחוץ אני ממש לא רוצה לעשות הליכות.
    נראה לי יותר מסוכן שאני אתייבש מאשר שאני אמתח קצת את השרירים בבטן.
    אשמח לתשובה ברורה, האם אפשר ובאילו תנאים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעמלות בהריון

הוספת תגובה

• התעמלות בהריון - תגובה

אודי ויטמן
    04/08/2011

שלום שרית,
    רוב הנשים אינן מודעות ומפחדות לבצע פעילות גופנית בזמן ההריון, אך כאשר יש הריון בריא ותקין, וכמובן באישור הרופא, (אם הרופא שלך לא מסכים לפעילות גופנית ללא סיבה רפואית, החליפי רופא!!!, באחריות) מומלץ להמשיך או להתחיל בפעילות גופנית. פעילות גופנית, ככלל, אינה מזיקה לעובר. עם זאת, בהחלט כדאי לאישה לדעת מה מתרחש בגופה במהלך ההריון, ומהם ההשפעות של הפעילות הגופנית על גוף האישה ועל העובר בתקופת ההריון.
    הפעילות הגופנית תורמת רבות בחיזוק את שרירי השלד, גידים רצועות ולהבטיח את ייצוב מפרקי הגוף לקראת עומס המשקל הצפוי וקרב. חיזוק כללי של הבטן ושרירי רצפת האגן, שיפור היציבה והדימוי העצמי וכמובן להכין את הגוף להתמודדות קלה יותר עם ההיריון והלידה.
    בתקופת ההיריון (תקין ובאישור הרופא) מומלץ להמשיך ולבצע פעילות גופנית ברמה קלה עד בינונית, תוך דגש על נשימות נכונות, הדרגתיות, שמירה על הפסקות מרובות ושתייה.
    לפעילות גופנית בהריון יתרונות רבים. שיפור בכושר הגופני הכללי, הוצאה קלורית יומית נוספת, והפחתת עליה במשקל. התרומה של הפעילות הגופנית בתקופת ההיריון: הפחתת הסיכון לסוכרת הריונית. ובנוסף, הפחתה בסיכון לפתח יתר לחץ דם ורעלת הריון, שיפור מצב הרוח והגנה מפני מספר רב של מחלות עתידיות.
    תינוקות לאמהות פעילות הן בהיכרך, רזים יותר ובעלי פחות שומן בגופם בעת הלידה. מחקרים רבים מעידים על ילודים סקרנים וערניים יותר, ובגיל הילדות בעלי הישגים טובים יותר במבדקי שפה ואינטליגנציה. גם היכולת הספורטיבית גבוהה יותר לעומת ילדים אשר אמהותיהם לא ביצעו פעילות גופנית בתקופת ההריון. חשוב לציין כי לא נמצא סיכון מוגבר להפלות, לידת פג או להשפעה של הפעילות על משך ההריון.
    מומלץ מאוד לבצע פעילות גופנית בטוחה ויעילה ובצורה הדרגתית: כ-3 פעמים בשבוע פעילות אירובית, למשך כ- 30 דקות, בעצימות בינונית. ניתן להגביר את העומס בהדרגה (מספר פעמים, משך הפעילות או עצימותה) עקב אפקט האימון, ובהתאם ליכולת האישית.
    סוגי פעילות מומלצים: הליכה, אופניים נייחים, שחיה, חדר כושר עם השגחה מקצועית. יש להימנע מענפים עם סיכון לחבלה / נפילה, כגון אומנויות לחימה או רכיבה על אופניים ניידים. מומלץ להימנע משכיבה ממושכת על הגב, אשר מפחיתה את זרימת הדם לרחם ואת חזרתו ללב. להימנע מעמידה ממושכת, בין היתר עקב האטת זרימת הדם הורידית והגברת הסיכון לקרישי דם. אסור לצלול בהריון.
    פעילות גופנית בהריון מומלצת, אפשרית, ומקנה עושר של יתרונות בריאותיים לאם, לעובר ולילוד. כל עוד מבוצעת בצורה הגיונית ובהדרגה – אין סיבה לדאגה. בכל שאלה ניתן לפנות לרופא הנשים המטפל או לרופא ספורט, אשר יסייעו לאישה ההרה לבצע פעילות גופנית ללא סיכונים מיותרים.
    בהצלחה שרית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעמלות בהריון - תגובה

יעל הראל
    04/08/2011

הי שרית, אני בעצמי ילדתי לפני חודשיים וממליצהלך בחום להמשיך להתאמן,את יכולה לדווש כל עוד זה לא מכביד עלייך וכמובן כפי שכתב אודי באישור רופא. מומלץ וכדאי לעשות פעילות גופנית בהריון- בייחוד עם עסקת בפעילות לפני. עם זאת חשוב לי מאוד להדגיש שאם את מרגישה מתח חזק בבטן או בכלל עומס גדול, אל תמשיכי עםם הפעילות ובצעי במקומה הליכה או התעמלות לנשים בהריון. את יכולה להסתכל באתר שלי ולקרוא עוד על פעילות לנשים בהריון ולראות מס' תרגילים, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם, ועוד שאלונת

שרית
    04/08/2011

קשה לי לדווש במשך 30 דקות.. לא בגלל הקושי כמו בגלל שכואב לי הישבן לשבת כל כך הרבה זמן:))(יש לי מושב טוב לאופניים ואני שמה גם שמיכה מתחת...)
    אני יכולה במקום לעשות כל יום 15 דקות?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם, ועוד שאלונת - תגובה

אודי ויטמן
    04/08/2011

הי שרית, אם כואס לך הישבן מלשבת 30 דקות כנראה שהמושב לא מתאים לך ולא נוח עבורך, ניתן לרכוש כיסוי מושב מסיליקון, אני מאמין שזה יוכל לעזור לך ותוכלי לדווש 30 דקות שזה מצוין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו