מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטופניה- איך לעצור הדרדרות?שרה03/08/2011
שלום רב, אני בת 47. ב-2005 עברתי כריתת רחם ושחלות, בעקבות גילוי גן לסרטן שד-שחלה. מזה שנה שאני לוקחת מדי יום כדור סידן וכדור אוויסטה. אני מקפידה על הליכה לחדר כושר, לפחות 4 פעמים בשבוע.בין 45-60דקות פעילות אירובית ובנוסף פעמיים בשבוע- משקולות ומכשירים.
כמו כן,משתדלת לאכול מוצרי חלב מדי יום.
בבדיקת צפיפות עצם שביצעתי לפני מס' ימים אובחנה ירידה בצפיפות בירך ובעמוד השידרה, בהשוואה לבדיקה משנה שעברה- אני בשלב של אוסטופניה.
מדוע? מה אינני עושה נכון ומה עלי לעשות כדי לעצור את התהליך?
לתשובתכם המהירה- אודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטופניה- איך לעצור הדרדרות? - תגובה
אודי ויטמן04/08/2011שלום לך בת 47,
ראשית כל הכבוד לך, שאת מבצעת פעילות גופנית בצורה מסודרת. ומשלבת פעילות אירובית ואינאירובית. הפעילות האירובית חשובה מאוד ללב ולריאות בעיקר, אך למטרה שלך כרגע הפעילות האינאירובית חשובה כיפליים, לפי ניסיוני עם נשים רבות עם בעיות קשות של צפיפות העצם, מומלץ לבצע לפחות שלוש פעמים בשבוע אימון אינאירובי הכולל אימון כנגד התנגדות, אך את חייבת להתחיל את האימונים בצורה מאוד הדרגתית ונכונה, עומס ייתר על המפרקים השרירים והעצמות יכול בהחלט לעשות גרוע יותר ממה שזה היה ולכן מאוד מומלץ לקבל הכוונה בנושא ורצוי מבעל מקצוע עם ניסיון בצפיפות העצם. בדרך כלל במקרים "הקשים" של צפיפות העצם, אם מתאמנים נכון אפשר לראות תוצאות כבר לאחר שנה של פעילות, כאשר כפי שהסברתי לך חייבים להתחיל בהדרגתיות וממשקלים קלים מאוד.
מקווה שהייתי לעזר עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטופניה- איך לעצור הדרדרות? - תגובה
יעל הראל04/08/2011הי, כל הכבוד על הפעילות הרצינית :-)
לצערנו הגוף עובר את התהליך הזה גם כאשר אנחנו אוכלות נכון ומבצעות פעילות גופנית ובד"כ יש קשר גם לנטייה גנטית, האם אמך/סבתך סבלו מזה גם הן? בכל אופן, את עושה את הדבר הנכון ואני ממליצה לך להמשיך בה ואף לשלב שיעורי התעמלות בונה עצם ותרגילים כנגד משקל הגוף, למשל תרגילים בעמידת, תרגילים המשלבים הישעות על האמות וכו'. הרעיון הוא לבצע דחיסה טובה של העצמות במהלך הפעילות ולכן הליכה למשל תהיה טובה יותר מדיווש על אופניים או אליפטיקל. אני טוחה שאם לא היית עושה את מה שעשית עד היום המצב היה קשה בהרבה ולכן, את יכולה לשמוח שמנעת את ההתדרדרות,לסיכום, אם יש לך אפשרות השתתפי בשיעורי בניית עצם וכך תלמדי את התרגילים, אגב, גם לקופות החולים יש קבוצות כאלה ואני ממליצה לך מאוד להירשם אליהן, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)