הפרדות שרירי הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדות שרירי הבטן
    מושי
    17/08/2011

אני חודשיים וחצי לאחר לידה רגילה. התחלתי להתאמן בחדר הכושר 6 שבועות לאחר הלידה., באישורו של רופא הנשים. בשלושת השבועות הראשונים עבדתי על תרגילי בטן סטטיים ולאחר מכן עברתי לכפיפות בטן, בהדרכת המאמנים. אתמול גיליתי לבד כי יש לי הפרדות שרירי בטן בעובי של אצבע אחת. בהקשר לכך יש לי מספר שאלות:
    1. האם ייתכן שגרמתי נזק לשרירי הבטן בגלל העבודה עליהם?
    2. האם מותר לי להמשיך להתאמן כפי שעשיתי עד כה?
    3. האם אימון שרירי הבטן עשוי לשפר את המצב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרדות שרירי הבטן

הוספת תגובה

• הפרדות שרירי הבטן - תגובה

יעל הראל
    17/08/2011

הי, מזל טוב! בתשובה לשאלותייך:
    לא גרמת נזק, אבל את בהחלט יכולה להחליש במקום לחזק את שרירי הבטן אם תעבדי לא נכון כשיש היפרדות. אם אכן ההיפרדות כרגע היא רק של 1 ס"מ את יכולה לבצע גם כפיפות בטן רגילות אבל, רצוי יותר שתבצעי עבודה על הרחב בטני (השריר "שמקיף" את הבטן) במנחים של עמידת שש, שכיבת שמיכה וכו'.
    את יכולה בהחלט להמשיך להתאמן עם משקולות ולעשות פעילות אירובית אך חשוב מאוד שתאספי את הבטן לכייון הגב ותאספי היטב, היטב את רצפת האגן.
    אני ממליצה לך לא לבצע הרבה עליות בטן רגילות, אלא כפי שציינתי להתמקד בתרגילים לרחב בטני ולהקפיד לאסוף את הבטן עוד לפני שאת מבצעת את התרגיל. את יכולה גם לבצע תרגול ועליות בטן לאלכסונים, עבדי לאט ונשפי בעלייה. בסופו של דבר ההיפרדות תעלם והכל יחזור למקומו.(שימי לב שאם לא תעבדי נכון ותבצעי יותר מידי סטים לישר בטני רק תחלישי את הבטן ותלחצי על ההיפרדות כלפי חוץ במקום לעזור לה להיסגר).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו