מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיטוב או ניפוח? מבולבלת..עדי14/08/2012
היי,
בת 30, גובה 1.58 ומשקל לפני אימונים48- 49 ק"ג.
הייתי ספורטאית כל הילדות שלי (שחיינית מקצועית עד גיל 14,ושמרתי על כושר עד גיל 18)
כיום אני רזה יחסית, אך לא חטובה - לכן רציתי לחטב את הגוף שלי (להיות מוצקה,שרירית ומעוגלת ולא מידלדלית ).
לפני כשנה התחלתי להתאמן בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע. הייתי עושה אימון אירובי חצי שעה ומשקולות/מכשירים על כל קב' שרירי הגוף בערך 3/4 שעה. מידי פעם אני מחליפה אימון חדר כושר בשחיה. אחרי כל אימון צרכתי ארוחה עשירה בחלבון.
כולם אמרו לי שאם אני רוצה להתחטב אני צריכה משקלים נמוכים, הרבה חזרות. אז עשיתי כך 3 חודשים ולא ראיתי תוצאות, אז הלכתי לרופאת ספורט.
היא אמרה שאם אני רוצה להתחטב אני צריכה בדיוק הפוך- לעשות משקלים כבדים, מעט חזרות, ושגם כך אימון שחיה מחליף אימון של משקל נמוך והרבה חזרות. התחלתי לעשות מה שאמרה במשך 2 חודשים אך עקב מצב רפואי הפסקתי לחלוטין פעילות גופנית למשך כ- 3 חודשים.
מאז אני כבר 2 חודשים מתאמנת 2 פעמים חדר כושר (אירובי+משקל כבד) ופעם אחת אימון שחיה מאומץ.
שאלותי הן אלו:
1. עליתי במשקל 3 ק"ג - האם זה בוודאות עקב עלייה במסת שריר? קצת מדאיג אותי שתוך חודשיים עליתי ככה..
2. האם יכול להיות שהתכנית של משקל כבד "תנפח'' אותי (זה מה שכולם אומרים)? זה קצת מפחיד אותי.. אני אמנם רוצה להיות מוצקה וחטובה אבל לא באדי-בילדרית!
3. האם העובדה שהייתי בילדותי/נערותי ספורטית מקצועית הופכת אותי לבעלת נטיה ל'התנפחות'? האם הגוף 'זוכר'?
3.אני אשמח אם יובהר לי מה מתאים למטרה שלי - משקל כבד, מעט חזרות או משקל נמוך, הרבה חזרות?
סליחה על כל השאלות, אני כבר מבולבלת ונמאס לי לקבל עצות סותרות מכל כיוון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה?????
עדיה19/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיטוב או ניפוח? מבולבלת.. - תגובה
אודי ויטמן20/08/2012שלום עדי,
את מאוד מבולבלת מכיוון שאת שואלת את כולם ולא מקשיבה לבעליי מקצוע בתחום.
יש לך הרבה שאלות מאוד חשובות.
1. על מנת לעלות במסת השריר את צריכה לעבוד בחדר הכושר לפחות 3 פעמים בשבוע עם משקלים גבוהים יחסית ומספר חזרות עד -12.
2. את צריכה לבדוק במכשיר אשר בודק את אחוזיי השומן, מסת השריר, כמות נוזלים וקצב חילוף החומרים בגוף.
כול זאת על מנת לבדוק היכן גופך נמצא כעת ולהציב יעדים ומטרות אליו את שואפת להגיע.
ורק אז להחליף תוכנית אימונים על מנת שלא תעלי יותר מידיי במסת השריר ותתנפחי.
3. המלצה שלי היא לקבל ייעוץ אמתי מבעל מקצוע שיבנה יחד איתך תוכנית אימונים המותאמת אישית לך.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)