מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לגיזרה לאחר לידותיעל28/08/2012
אני יודעת שהשאלה שלי קצת מטומטמת אבל זה חשוב לי.
לפני הלידה הראשונה שקלתי 56 קילו ואחוזי השומן שלי היו 34.
בהריון הראשון עליתי המון במשקל ומיד לאחריו נכנסתי להריון נוסף, רק לפני שנתיים התחלתי לעשות ספורט ולשמור על אורך חיים בריא.
כיום אני שוקלת 59 קילו (יותר מלפני ההריון הראשון) אבל אחוזי השומן שלי "רק" 28. איך אני יכולה לדעת אם חזרתי "למשקל" של לפני ההריון?
מבנה הגוף שלי די שונה מלפני הלידה וכבר עבר המון זמן מההריון הראשון אז אין לי מכנסיים לעשות עליהם את מדד הגינס.
אני יודעת שזה מטומטם אבל כל הזמן יושב לי בראש שלא חזרתי למשקל שלי של לפני ההריונות, מצד שני אם אני אוריד עכשיו שלושה קילו (ואני לא בעד דיאטות) אני אהיה רזה יותר ממה שהייתי לפני ההריון הראשון כי ירדתי שישה אחוזי שומן.
יש איזה דרך להשוות בין 56 קילו ו34 אחוזי שומן ל59 קילו ו28 אחוזי שומן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לגיזרה לאחר לידות - תגובה
יעל הראל29/08/2012עשית דרך מרשימה ביותר שלמעשה הכי קשה לעשות אותה, כי הצלחת לצמצם משמעותית את אחוזי השומן שלך ולהעלות את מסת השריר, זו הסיבה שאת שוקלת יותר אבל יש לך אחוזי שומן נמוכים מבעבר יכידוע שריר שוקל יותר משומן). אני מניחה גם שההקפים שלך ירדו משמעותית כי ירידה יפה כזו של אחוזי שומן באה לידי ביטוי בירידה בהיקפים. לסיכום את יכולה להיות בטוחה שאת כיום רזה יותר מבהריון הראשון. אין דרך שאני יכולה לחשוב עליה חוץ ממדידת היקפים (שהרי אין לך את הנתונים שלהם) אבל לדעתי את יכולה להיות מאוד גאה בעצמך ואין לך מה להתעקש על המשקל. השאלה היא האם את מרוצה מאיך שגופך נראה היום? (סביר להניח שאם היית רק עושה דיאטה ולא מתאמנת היית חוזרת למשקל 56 אבל אחוזי השומן לא היו מאוד משתנים וזה הרבההפחות מומלץ, התהליך שעשית הוא התהליך הכי אפקטיבי ונכון!!) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)