תרגיל כיפוף גב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרגיל כיפוף גב
    נילי
    19/09/2012

שלום,
    באחד שיעורי הפילאטיס שאני משתתפת בהם במכון הכושר יש כמה תרגילים שהמדריכה נוהגת לעשות ושרציתי להתייעץ לגבם:
    בעמידה מורידים את הגב (ישר) עד האמצע וחוזרים לאט למעלה.
    בעמידה מורידים את הגב עד למטה, נוגעים ברצפה ועולים לאט בבטן אסופה.
    יש לי כאבי גב (לא משהו כרוני, על רקע חוסר גמישות של שרירי ירך), האם תרגילים כאלה יכולים להזיק, או שמא להפך, הם טובים לגב?
    האם יש דגשים מיוחדים שצריך לתת את הדעת עליהם?
    לעיתים השיעור צפוף, כך שלא תמיד ניתן לבדוק ביצוע נכון.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרגיל כיפוף גב

הוספת תגובה

• תרגיל כיפוף גב - תגובה

יעל הראל
    19/09/2012

התרגילים שתיארת הם חלק מהבסיס של תרגילי הפילאטיס, אבל אם את חשה כאב או אי נוחות או אם את סובלת מפריצת דיסק כדאי שתיידעי את המדריכ/ה והם יתנו לך אלטרנטיבות אחרות, כי יש המון דרכים לעשות את התרגול באופנים שונים שמתאימים לכל אחד באופן אישי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

נילי
    20/09/2012

קודם כל תודה על התגובה המהירה.
    רציתי רק לדעת - האם אמורים להרגיש מאמץ מסויים בגב כשיורדים ועולים? אני מבינה שקשה להסביר בשלט רחוק, אבל האם בגדול, האם צריכים להרגיש ששרירי הגב מתאמצים כמו שיש מאמץ של שרירים בתרגילים אחרים?
    אני כמובן יכולה לוותר על התרגיל, גם ככה יש תרגילים אחרים בשיעור שדורשים מאמץ. פשוט אם אלו תרגילים שדווקא מחזקים שרירי גב (או שרירים אחרים), חבל לי לפספס.
    אשמח להכוונה עד כמה שאפשר.
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

יעל הראל
    18/10/2012

סליחה על התגובה האיטית, לא שמתי לב לשאלתך...
    אני חוששת לתת לך תשובה שלא תהיה נכונה כי זה מאוד תלוי מה את מתכוונת "בלהרגיש את הגב". אם זה גורם אי נוחות עד כאב זה עלול להיות מלחץ מוגזם, אני מאוד ממליצה לך להישאר עם המדריכ/ה בסוף השיעור ולהסביר לו בדיוק מה את מרגישה, בנוסף בהרבה תרגילים אם מכופפים את הבירכיים, יורד עומס מהגב, נסי את זה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו