הפרדות שרירי בטן אורכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדות שרירי בטן אורכיים
    גלית
    08/10/2012

שלום,
    אני כשנתיים וחצי לאחר לידה (ניתוח קיסרי 3 ), עדיין יש לי בטן כמו בחודש 4, רפויה ושמנה(יחסית אני קטנה ולכן זה די בולט). התברר שיש לי הפרדות בשרירים, הכירורג אמר לי שאין מה לעשות ואין צורך גם בניתוח. נאמר לי ע"י המדריכות בסטודיו בו אני מתעמלת שעלי לחזק את שריר הבטן הרוחבי. אני מקפידה להתעמל עד 4 פעמים בשבוע (נאמר לי שאימון אירובי כמו זומבה למשל אינו מומלץ עקב הלחץ התוך בטני שנוצר מהקפיצות אז ויתרתי) ואני משתדלת לבצע הליכה של 60 דקות כפעמיים בשבוע. אני כבר מתעמלת במתכונת הזו מספר חודשים אך איני רואה כל שינוי (ולא רק בבטן). רציתי לברר אם חיזוק השריר הרוחבי אכן יסייע במשהו אם בכלל וכמה פעמים בשבוע עלי להתאמן כדי להשיג זאת, מה מותר ומה אסור לי לעשות והאם יש איזה סוג של התעמלות שהוא מומלץ יותר לחיטוב הבטן במצבי? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרדות שרירי בטן אורכיים

הוספת תגובה

• הפרדות שרירי בטן אורכיים - תגובה

אודי ויטמן
    10/10/2012

שרירי הבטן בנויים מארבע שכבות:
    1. שריר "ישר בטני" המקשר את השרירים מהחלק הקדמי של האגן לבין עצם בית החזה, זהו השריר המפורסם ובעל שש "הקוביות".
    2. שרירי הבטן האלכסונים החיצוניים: העוטפים את שריר הבטן משני צידיו, ואחראים על התנועות הגו לצדדים.
    3. שרירי הבטן האלכסונים הפנימיים: אחראים על התנועות הצידה יחד עם האלכסונים החיצוניים, ומסייעים בו זמנית לביצוע הכפיפה לפנים.
    4. שרירי הבטן " הרוחבי": זוהי שכבת השריר העמוקה ביותר הנמצאת מתחת לשרירים האלכסונים.
    מאמר בנושא את מוזמנת לקרוא באתר שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו