מידע רפואי
פורומים
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- פסיכותרפיה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- שימור פוריות
- רפואת ספורט
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- גניקולוגיה - רפואת נשים
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- הפרעות שינה ועייפות
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- אחוזי שומןהילה09/10/2013
היי אני בת 26 שוקלת 66.6, גובה 173. מתאמנת בחדר כושר קרוב לשנה.מבצעת אימון שכולל משקולות ואירובי (ספינינג וקיקבוקס) חמש פעמים בשבוע.בנוסף אני שומרת על תזונה ללא פחממות.ירדתי יפה במשקל וגם באחוזי שומן.אני עכשיו באחוז שומן 19 ומשהו(לא זוכרת בדיוק.את המדידה עושה מדריך הכושר שלי בעזרת קליפר) בחודשיים האחרונים אני עולה במשקל, יורדת באחוזי שומן ובהיקף. האם זה הגיוני שבמשך החודשיים האלה עליתי 3 קילו שהם בעצם שריר?!זה תקין?יש צורך ליחס חשיבות למשקל? בנוסף רציתי לדעת מהו אחוז השומן שנורמלי לאישה?האם האחוז שומן שאני נמצאת בו (שואפת להגיע ל17) עלול לגרום לבעיה כלשהי?תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי שומן - תגובה
יעל הראל17/10/2013הי, בהחלט ניתן לעלות במשקל ולרדת באחוזי השומן כפי שתיארת. זה מאוד מרשים ובאמת אין חשיבות לעלייה במשקל במידה וראית שאחוזי השומן ירדו.
בגדול 17% שומן זה מעט מאוד לנשים, אחוזי שומן כאלה ואף נמוכים יותר רואים בקרב ספורטאיות. הסיכון של הורדת אחוזי שומן לרמה נמוכה כ"כ הוא פגיעה במחזור החודשי. אני ממליצה לך להישאר במקום בו את נמצאת היום, ולא לרדת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?