מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהנאוה06/01/2009
איך אפשר להמשיך ולשמור על כושר בחורף בקור הזה? אימוני ריצה רבים מתבטלים וזה בעיה כי אי אפשר באמת לרוץ 3-4 פעמים בשבוע במזג אויר כזה. איך בכל זאת מתגברים על הבעיה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נאווה
ענת פלדמן06/01/2009תודה על השאלה החשובה. זה נכון שאי אפשר לרוץ בסלון אבל כן אפשר לעשות דברים אחרים, פעילות אירובית בבית היא אופציה. האם יש לך מדרגות בבית? האם יש מספיק מקום בסלון לרקוד מול קלטת אירובי למשל? יש לך דלגית פשוטה בבית? סוג של מדרגה אירובית? נוכל ביחד לחבר לך תכנית אימונים מאולתרת שגם תוציא אותך משגרת הריצה (זה מצויין לגוון מידי פעם ואפילו ממקסם את יעילות האימון) וגם תשמור עליך מפני הקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קשה להתגבר על הבעיה
אהרון06/01/2009בגשם קצת יותר קשה לרוץ אבל בקור (עדיין לא מתחת לאפס!) יבש לא צריכה להיות בעיה. בהתחלה לובשים משהו חם ומורידים אחרי החימום. ריצה בחורף יותר קלה ובריאה מאשר בחום והלחות של הקיץ. אני מסכים שבקור לא תמיד יש חשק לצאת מהבית אבל גם על זה מתגברים. ריצה נעימה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם אהרון (תודה !)
ענת פלדמן06/01/2009יש משהו נקי יותר באויר, זה כיף גדול. שימי כובע על הראש (זה מחמם את כל הגוף) וכפפות - כי מרגישים את הקור בידיים. אני עושה אימונים בחוץ, גם עכשיו. ואת יכולה לשלב עם האימונים הביתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ענתוש
לירון פרידמן07/01/2009בתגובה לנאמר הנ"ל, ארצה שתבני יחד איתי תוכנית אימון שכזו ולא בגלל הקור אלא בגלל הפחד לרוץ בחוץ כשיש כל כמה דקות אזעקה. להזכירך, אני גרה באשקלון לצערי.. מה אוכל לעשות? הצעת לי בעבר אימון עם דלגית- מה כדאי לעשות? כמה סטים ואיך ואילו עוד הצעות יש לך? ושוב אני מזכירה, אני בת 20 :) תודה רבה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני איתך
ענת פלדמן07/01/2009אני בעד תחנות. סדרי לך בסלון כמה תחנות אימון: פינת דלגית, פינת מדרגה (זה יכול להיות גם מדרגה של חדר מדרגות או בתוך הבית או דרגש בטיחותי שאפשר לעלות ולרדת ממנו), תחנה של בקבוקים שמונחים במרחק 3 מטר זה מזה (את רצה מקצה לקצה ומעבירה בקבוקים), תחנה של משקוליות. תחנה של שלושה מקלות במרחק נוח זה מזה. את יכולה להוסיף תחנות כיד הדמיון.
אין מנוחה בין תחנה לתחנה, שלושה סיבובים רצופים לפחות כלומר לפחות 3 פעמים בכל תחנה.
1. דלגית: שלוש דקות של דילוגים, התחילי בדילוגים של רגל רודפת רגל לחימום.
2. דרגש או מדרגה או מדרגות: לעלות ולרדת פעם בימים ופעם בשמאל, כל כף הרגל על המדרגה, לפעול בזהירות. שלוש דקות
3. ריצות ספרינט מצד אחד לצד שני, מעבירים כל פעם את הבקבוק לצד השני. לפחות 10 העברות מכל צד
4. הניחי 3 מקלות או מזלגות או כל דבר אחר במרחק של ניתור גדול זה מזה ועברי בין המקלות בניתורי גובה ורוחק במשך 3 דק'
5. משקוליות. זה יכול להיות קופסאות שימורים או שוב, בקבוקי מים. בעיקר הרמת זרועות למעלה מה שמעלה את הדופק, עבודה בעיקר על שרירי הכתף.
לחזור על הסבב.
כפיפות בטן בסוף
מתיחות
נשימות
הרפיה
ו...
חיוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ענת :)
לירון פרידמן07/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההצעה שלי היא
ממתק08/01/2009אם חשוב לך להמשיך עם האירובי גם בקור הזה וכסף לא בעיה ואת לא עצלנית האופציה של חדר כושר קיימת תמיד תרשמי לשלושה חודשים ורוצי על הליכון או שתקני קלטת אימון אירובי לבית ותעשי מאומץ אצלי הליכה היא התמכרות בגלל זה נרשמתי לחדר כושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)