שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טלי
    12/01/2009

שלום רב, אני לאחר לידה ושרירי רצפת האגן שלי כנראה התרחבו, כי הסקס שלי עם בעלי נהיה פחות טוב. אני והוא כמעט ולא חשים את החיכוך. שאלתי היא אילו תרגילים בדיוק הכי טובים לשרירים אלו. כמו כן, האם ניתן לעשותם בבית ? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טלי הי

ענת פלדמן
    12/01/2009

כמה זמן את אחרי לידה? את מדברת על שני דברים נפרדים. על שרירי רצפת אגן שנחלשו, ועל פתח נרתיק רחב יותר מבעבר.
    בדר"כ לוקח כמה שבועות טובים עד שמבנה הנרתיק חוזר לקדמותו, בכל מקרה שווה להתייעץ עם רופא הנשים שלך. האם עברת תפירה של הנרתיק? כווצים רצוניים של הנרתיק יכולים לעזור.
    תרגילים יכולים לחזק את החלקים החלשים בבטן התחתונה, אחד הטובים הוא שכיבה על הגב, ברכיים כפופות וכפות הרגליים נוגעות ברצפה, את מכווצת את הטוסיק ומשטיחה את המתנית על הרצפה ומרפה ושוב מכווצת ושוב מרפה תוך כדי דמיון של חיזוק השרירים שם.
    תרגיל טוב נוסף הוא באותה תנוחה לשים כדור בין הרגליים, או כרית, ולמעוך אותה לפחות 50 פעם. את מחזקת את השרירים הפנימיים של הירך אבל גם את שרירי רצפת האגן.
    תרגילי בטן לחלק התחתון שלה יכולים לעזור. אם את לפחות 6 שבועות אחרי לידה והרופא נתן אור ירוק להתחיל להתעמל את יכולה להעזר בתרגילים הבאים.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו