מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרגילי אירובי....לירן02/02/2009
שלום! אני מכירה הרבה סוגי ספורט וכבר יצא לי לנסות הרבה.. אך מעולם לא ניסיתי אירובי.. אולי רק בשיעורי ספורט קצת.... לא משו רציני.... הייתי רוצה בבקשה קצת מידע על האירובי, כמה זמן פעילות רצויה של אירובי אורכת בדרך כלל.... אילו תרגילים זה כולל.... האם עובדים עם מכשירים כמו בחדר כושר? כמה זמן בערך יקח לגוף להתחטב ולהתעצב על ידיי פעילות של אירובי פעם בשבוע? ועוד דבר.... כמעט תמיד אני רואה בנות שעושות אירובי, ויש להן גוף פצצה! מותניים צרות וגוף מעוצב בדיוק כמו שגוף של אישה צריך להראות.... אייזה סוג של ספורט מחטב ומעצב את הגוף הכי טוב? האם זה נכון שאירובי הוא הטוב מכולם? אשמח לתשובה בהקדם. תודה ויום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירובי בהמון צורות....
יעל הראל03/02/2009הי, לירן, לא ציינת בת כמה את ומעניין אותי לדעת זאת וגם לדעת אילו סוגי ספורט ניסית בעבר, בכל אופן אירובי יכול להתקיים בהמון צורות, לדוגמא שיעור אירובי ריצפה: שיעור בו לנמדים צעדים שיוצרים קומבינציה (כמו ריקוד קטן), בשיעור יש מוסיקה קצבית שמעלה את הדופק ובאופן הזה הדופק נשמר, ישנו גם שיעור אירובי מדרגה- המתקיים על מדרגה אירובית גם בו מלמדים קומבנציה, שמתבצעת בהתאם למוסיקה קצבית- אני אישית מאוד אוהבת את השיעור הזה, הוא מהנה, מעלה את הדופק ועובר בצ'יק. כמובן שישנם גם שיעורי אירובי נוספים: ספיננינג, קיקבוקס ושיעורים שמשלבים חלק אירובי ולאחר מכן חלק של תרגילי כוח (עבודה עם משקולות, גומיות וכדורים).בנוגע לשאלתך, איזה סוג ספורט הכי מעצב, אין לכך תשובה חד משמעית, אני חושבת שהדבר הנכון הוא לשלב פעילות אירובית (ריצה, הליכה, שחיה, רכיבה, שיעורי אירובי, ספיננינג, קיקבוקס וכו'...) עם אימון כוח. בגדול הפעילות האירובית משפרת את הסיבולת, תורמת לפיתוח מערכת הדם והנשימה ובכך יתרונה . יכולה לומר לך בוודאות כמה זמן ייקח לך להתחטב כי זה תלוי בהרבה גורמים כגון האם את סובלת מעודף משקל, האם התאמנת בעבר וכו' מה שבטוח הוא שאם תשלבי 3-4 אימונים אירוביים של 30-45 דק' כל אימון ו 2-3 אימוני כוח של 35-40 דק' בשבוע, תתחטבי ותתעצבי בהדרגה ובאופן בטוח. בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה :)
לירן04/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף :-) תעדכני איך הולך...
יעל הראל04/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)