מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון על מחזוריאיתי05/02/2009
היי, יש לי מתאמנת בת 30 שביחד אנחנו מתאמנים מזה 3 חודשים, המתאמנת מתעייצת עם דיאטן מזה 5 חודשים ומקפידה על תזונה נכונה ממש לפי מה שהוגדר לה ע"י הדיאטן. המטרה היא הורדת אחוזי שומן! לפני שהתעייצה עם הדיאטן היא אכלה בעיקר סלטים והאמינה לכל דיאטות הכאסח למינהן. תוכנית האימונים שלה מאוד אינטנסיבית וכוללת 5 פעמים בשבוע אימונים אירובים של 10 דק' חימום ועוד 40 דק' של ריצה בקצב ודופק גבוהה.(9-10 קמ"ש) דופק בסביבות 80 אחוז בנוסף 3 אימוני כח אינטנסיבים. ושיעור ספינינג אחד. עכשיו, היא ממשיכה לעלות במסה שלה ולא רק במסת השריר לאחר ההתיעצות באחרונה שלה הדיאטן אבחן עליה של עוד 3 ק"ג בחודש האחרון ועליה של אחוז וחצי בשומן. זה אל החודש הראשון שיש עליה במסת השריר חודש שעבר היא עלתה 2 ק"ג בשריר ואחוז שומן נשאר אותו דבר. לאחרונה עברנו לשיטת אימונים של על מחזוריים, הכוללים תרגיל כח ולאחריו אימון אירובי של 3 דק' להרמת הדופק. הדיאטן יעץ לה שלא לעשות את זה בשום פנים ואופן, אני שואל מדוע???? האם זה באמת פוגע בירידה שלה? הרי זה אמור "לשרוף קלוריות בצורה מייטבית יותר... תודה רבה רבה איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי איתי
יעל הראל05/02/2009אז ככה, בנוגע לשאלתך לגבי האימון המחזורי הכולל פעילות אירובית ולאחריו סט של כוח, אינני חושבת שעל המתאמנת שלך להפסיק את סוג האימון הזה, מנסיוני עם מתאמנים ומידע מקצועי וחומרים מהספרות, אימון כזה לא יכול "להפריע" לירידה במשקל, כי בעצמך אמרת שבחודש האחרון המתאמנת לא עלתה באחוזי השומן. אני מציעה שתבדוק מה רמת ההקפדה שלה על עניין התזונה, לעיתים אנו חושבים שאנחנו מקפידים מאוד ובסופו של דבר, אנחנו לא ואח"כ אנחנו תוהים למה עלו אחוזי השומן. בכל אופן, אני ממליצה שתעלה את משך הפעילות הארובית באימון המחזורי כלומר במקום 3 דק להעלאת הדופק תעשה אימון של 10 דק' אירובי 10 דק' כח. אגב, לא ציינת למה החלטת לעבור לאימונים על מחזוריים מלכתחילה? ודבר אחרון נוסף, שלושה חודשים הם פרק זמן משמעותי ללא ספק, אך עם זאת, יכול להיות שבעוד חודש-חודש וחצי, היא תראה שינוי אמיתי, מה גם שלא רק המדדים היבשים כגון אחוזי השומן והמשקל הם אלה שקובעים, אלא גם ההרגשה הכללית שלה והאופן שבו הבגדים שלה נראים עליה- האם אין שיפור בדברים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתי
ענת פלדמן06/02/2009המטרה שלכם היא הורדה באחוזי השומן, לשם זה יש צורך בעיקר בפעילות אירובית, תזונה נכונה ותרגילי חיטוב - בעיקר סבולת שריר. הרבה חזרות, מעט עומס. זה לא ממש המצב באימון על מחזורי ולכן התגובה של הדיאטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון על מחזורי.
איתי07/02/2009החלטתי לעבור לתונית אימון על מחוזרי מאחר ורציתי לעלות למתאמנת את הדופק במהלך כל האימון דבר שמשפר את מערכת לב ראיה ומערכת השרירים בו זמנית וגורם לשירפת שומנים גובהה יותר מאשר מנוחה רגילה בין סטים, מה גם שזה אימון מגוון יותר ומעניין יותר. לגבי סבולת שריר, מס' החזרות שבתוכנית האימונים הוא 20 חזרות ברוב התרגילים וזמני מנוחות נמוכים יחסית של 30-40 שניות מנוחה בין סטים. לגבי חיטוב אנחנו עובדים מאד קשה בכדי להשיג את התוצאה, זמני האירובי שלה הם 5 פעמים בשבוע ריצה של: 10 דק' חימום+ריצה של 40 דק'. סכ"ה בשבוע סכום הק"מ שיוצא לה הוא 50 ק"מ לערך בשבוע! ושיעור ספינינג אחד. אצל מתאמנים אחרים שלי שמטרתם הייתה הורדה באחוז שומן עשינו את אותה מתכונת אימונים והתוצאות היו מדהימות.!!! אפילו חחלק מהאימונים היו יותר פשוטים ולא כללו זמני אירובי כ"כ ארוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור לי
ענת פלדמן07/02/2009עניין הגוון, אני מאד בעד אימון על מחזורי כייפי, מאתגר, מעניין ובהחלט משפר את הכושר הגופני. הרשה לי רק לדייק לגבי שריפת שומנים: זה אכן שיעור ששורף המון קלוריות, אבל שריפת שומנים אופטימלית תתבצע על דופק של כ 70 אחוזים מהדופק המירבי.
כדאי לגוון. פעם בשבוע לעשות אימון מחזורי, בשאר הימים לעשות אימונים אחרים
איתי, קח בחשבון שאם הדיאטן אנו מתמחה בתזונת ספורט יכול להיות שהוא טועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון על מחזורי
איתי07/02/2009אני יודע שדופק אפטימלי כדי לשרוף שומנים הוא 70 אחוזי מאמץ(אני בנוסף מדריך ספינינג היא עושה אצלי שיעורים) ללא קשר הדיאטן שלה הוא דיאטן קליני בוינגיט, לטענתה הוא עובד עם שיאנים וספורטאים, בנוסף קראתי עליו קצת באינטרנט והוא מוצג כדיאטן מנוסה מאוד, ויש אחריו קצת רזומה, בכל מקרה אני אף פעם לא נתקלתי בסוג כזה של סיטואציה של אימון כ"כ קשה ואינטנסיבי ואני קצת עובד עצות, מה פה לא בסדר?!?! האם יש לך רעיון איך כדאי לעבוד בהמשך האימונים איתה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה אפשרויות
ענת פלדמן07/02/20091. לבקש ממנה ליצור קשר עם אותו דיאטן קליני ולשאול לפשר ההתנגדות המסיבית (שלדעתי היא מוגזמת. לא יקרה כלום גם אם חורגים מהדופק, זה לא שכל יום כל היום אתם באימוני כסאח)
2. אתה יודע הכי טוב כנראה, מלווה אותה כבר הרבה זמן, יודע מה כבר עשיתם ובעיקר מה היא אוהבת. קטונתי, ההצלחה שלך בלבד היא.
3. שוב, אני בעד גוון. אימון על-מחזורי, אימוני אינטרוולים, אימון אירובי, קיקבוקסינג. שילוב וגוון כמילות מפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)