מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעמלות בשליש הראשון של ההריוןהילה23/02/2009
שלום רב אני מתאמנת מזה כשנתים 4 שעות שבועיות, פעמים בשבוע, יום 1-אירובי מדרגה ולאחר מכן פילאטיס ויום 1 - אירובי מדרגה ולאחר מכן עיצוב דינמי, כיום אני בהריון בשבוע 9.5 כולם מסביבי מזהירים ומתריעים בי לעשות הפסקה באימונים מפאת גילו הצעיר של ההריון ובכדי שהשתרשרות ההריון תהיה תקינה , מצד הרופא לא הייתה שום פסיקה להפסיק את האימון חוץ משביקש להוריד לחץ ואף שהמורה תהיה אחראית . כידוע די קשה שמורה בכיתה של כ15-20 בנות תשים עין רק עלייך ואף אין אלו שיעורים מיוחדים לנשים בהריון, שאלתי היא, האם כדאי להפסיק לגמרי בשליש הראשון או שמא לעשות דברים אחרים כו הליכה מתונה או רכיבה על אופניים או שאכן כדאי להמשיך ולהתאמו כרגיל? חשוב לציין כי אני חשה בתחושות כבדות של עייפות ולעיתים לא אוכלת כראוי במשך היום, דבר שגורם לי יותר ,לפחד ללכת לאימון .אשמח לקבל את חוות דעתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה הי
ענת פלדמן23/02/2009ברכות על ההריון שבעה"ש שיהיה בהצלחה. אשמח לשמוע בת כמה את, זה שיקול לדעתי. ובכל זאת כמה דברים
1. הרופא צודק. עצם זה שאת פעילה עוד לפני ההריון אין מניעה להמשיך (כמעט) כרגיל עד לסיום ההיריון (תלוי בך כמה תוכלי להמשיך. אימנתי גם כאלו שהגיעו אלי עד ליום לפני הלידה, בסוף התשייעי:)) הגוף שלך רגיל לפעילות, השרירים מוכנים, הרופא כנראה מכיר אותך, את בריאה והכל בסדר
2. להוריד עצימות, זה נכון. את לא חייבת את עינה הפקוחה של המדריכה על כך, את יכולה להקשיב לגוף שלך. חלק מהתרגילים לא לבצע עד תום למשל, חלק אפילו לוותר, אם כולן מנתרות את על LOw Impact. פשוט לעבוד בהילוך נמוך
3. האם שחייה היא אופציה עבורך? אם כן נדבר גם על זה, איך בדיוק כדאי לשלב.
4. אם את עייפה - אז לא בכוח. הקשיבי לגוף שלך.
לגבי התזונה: מאד כדאי לאכול נכון, לטובת העובר ולטובתך האישית כמובן. נוכל לדבר גם על זה. בהיריון לא אוכלים "בשביל שניים", מומלץ להוסיף לתפריט הרגיל עוד כ 300 קלוריות בלבד, אבל שהקלוריות תהיינה בריאות ומזינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט בשליש הראשון של הריון
הילה25/02/2009היי ענת ראשית תודה על תשובתך המקיפה, אני בת 26 (באפריל הקרוב) בעיקרון נכון לעכשיו שחיה היא לא ממש אופציה בעבורי אך שמעתי רבות כי היא מומלצת ולכן אנסה למצוא איזה שהיא גישה לפעילות זו גם כן בעיקרון אני משתדלת לפחות לא להפסיק בכלל לעשות ספורט וגם אם לא היה בי כח לשיעורי מדרגה אז לפחות להגיע להליכון משהו כמו 40 דקות הליכה על מהירות 6-6.5 (האם זה בסדר) ולעיתים אף העלתי את גובה המדרגה שהמאמץ יהיה גדול יותר ולאחר מכן עוד 20 דקות בערך (זה בכדי להשלים אימון של לפחות שעה) על אופני סקי -גלישה שכזו האם זה בסדר ומספיק אשמח אם תמליצי לי על תרגילים ומכשירים חלופיים במידה ופיספסתי את השיעורים הרגילים באותו שבוע תודה על העזרה הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה יקרה :)
ענת פלדמן25/02/2009אני לא מכירה את רמת הכושר שלך, אבל את כן. הליכה בקצב 6-6.5 יכולה להיות למישהי כמעט ריצה וקצב שיא ולמישהי אחרת הליכה בפארק. לכאורה זה קצב סביר, אם את מרגישה בו נוח, זה מצויין.
אני בעד להוריד עצימות בהריון. דווקא להשאיר את המדרגה נמוכה, לא חובה כל פעם להשלים לשעה, לקחת את הדברים באיזי. אני קולטת המון אנרגיות ממך, של עשיה ופעילות וזה מקסים בעיני, אבל קחי אויר, הכל בסדר. שוב, הורידי הילוך. הרבה יותר רלוונטי לדעתי להתמקד באכילה בריאה ומאוזנת, בנשימות, גמישות, הרפיה. אני עשיתי הרבה דמיון מודרך במהלך ההריונות מה שנתן לי המון אנרגיה וודאי כוחות לקראת הלידה. יהיה לך מספיק זמן אחכ להתרוצץ עם העגלה, לשרוף קלוריות, ואז גם נדבר על תרגילי כושר שאפשר לעשות עם התינוק. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)