מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון באופני כושר ביתייםחיה10/04/2009
רכשתי אופני כושר ביתיים ורציתי לדעת האם האימון בהם גורם לשריפת קלוריות?
האם זהו תחליף טוב לריצה? מהי התדירות המומלצת לאימון? וכמה זמן בכל פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון באופני כושר ביתיים
יעל הראל10/04/2009ראשית מזל טוב על הרכישה, אני מקווה שתהני מהשימוש באופני הכושר החדשים :-)
באשר לשאלתך, האימון בהם בהחלט גורם לשריפת קלוריות (כפי שכל פעילות גופנית גורמת לכך), השאלה היא מה אורך האימון ומה העצימות שלו. אימון על אופניים יכול בהחלט להוות תחליף לריצה (צריך רק להקפיד להגיע לדופק הרצוי). לא ציינת את רמת הכושר שלך ומה גילך, אזקשה לי לתת לך טיפים מדוייקים, בכל אופן הייתי מבצעת 3-4 אימונים בשבוע (או 2-3 במקרה ואת רק מתחילה) של 20-40 דק'. אני מציעה בשלב ראשוני לבצע את האימון יום כן, יום לא, אם כי לאחר שכנכסים לכושר אין בעייה לבצע אימון באורך 30-35 דק' יום-יום ברצף. חשוב לבצע חימום לפני האימון, להתחיל לדווש לאט ולעלות את הקבצ בהדרגה, וכמו כן לבצע מתיחות טובות בסוף במשך 8-10 דק'.
אם תשלחי לי את יתר הפרטים לגבי גילך,רמת הכושר ומטרת האימון אוכל לכוון אותך יותר במדוייק כיצד להתאמן, בהצלחה וחג שמח, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופנים מול ריצה
ענת פלדמן10/04/2009בנוסף למה שיעלי אמרה, כמה דברים:
1. ריצה שונה מאופניים, על אף היות שתי הפעולות אירוביות וברמת דופק וזמן פעילות מסוים אכן תורמות משמעותית לשריפת שומנים ולירידה במשקל. אני בעד שילוב וגוון. במקביל לאופניים את יכולה לעשות הליכות בחוץ, לשחות וגם לרוץ..
2. על מנת להגיע לדופק המטרה (אכן, חסרים נתונים) את יכולה להוסיף משקוליות ידיים או בקבוק מים בכל יד ולהוסיף תרגילים לזרועות במהלך הפעילות. זה מעלה משמעותית את הדופק ועובד במקביל על שרירי הזרוע.
3. את מוזמנת להכנס למחשבון כאן ב BEOK שמורה על שריפה קלורית פר פעילות ולפי הנתונים שלך תראי את ההבדל בין ריצה לאופניים.
בהצלחה וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה תודה תודה וחג שמח
חיה11/04/2009נתונים נוספים: אני בת 32, לא בכושר כלל גובה 1.63 משקלי כיום בסביבות 65-67.
בשנה האחרונה ירדתי בסביבות ה 10 - 12 ק"ג אבל מספר חודשים שאני "תקועה"
יש לי בעיית "כח רצון" בנוגע לספורט חלק מזה הוא חוסר ידע ובלבול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח:) ועוד:
ענת פלדמן11/04/2009ברכות על הירידה במשקל. מסכימה בהחלט שהוספה של פעילות גופנית בשילוב עם תרגילי חיזוק בסיסיים יוציאו את הגוף מתרדמת ה"פלאטו" המפורסמת.
ההמלצה שלי אליך היא פשוט לעשות. ליצור הרגל חדש שמתאים לך מבחינת הבריאות בכלל והספורט בפרט. כמו שהתרגלת למשל לאכול ירקות כל יום או לאכול מנות קטנות או לאכול מסודר. קחי אחריות על הדברים הקטנים: כל יום 20 דק' אופניים מול החדשות, או לעלות ברגל הבייתה (או גם וגם :)) להיות פעילה, נקודה. בלי הרבה כותרות.
ב"מנטה" האחרון כתבתי על כוחו של המוח בשינוי הרגלים. יש לנו את כל היכולות להטמיע הרגלים חדשים, וזה מסר אופטימי בהחלט.
יעלי ואני נוכל לעזור לך למצוא תכנית אימונים שמתאימה לך, כשהרעיון הוא באמת להתחיל. נסי שבוע אחד של 20 דק' רכיבה כל יום, לסיום 50 כפיפות בטן (בתור התחלה) (שכמות מתרוממות בלבד) ו-10 פוש אפ (של בנות, על הברכיים). מתיחות לסיום.
נסי במשך שבוע וספרי לנו?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה לך ענת.
חיה11/04/2009אני מאוד מעריכה את הזריזות ועוד כשמדובר בשבת וחג.
תסלחי לי על הבורות שלי בעניין אבל מה זה פוש אפ? :)
בנוסף יש לי מכשיר לכפיפות בטן..כזה עם הכריות בגב...יצא לי לעשות אימון מספר פעמים על האופניים כ- 30 דק' ולאחר מכן כפיפות בטן ע"י המכשיר כ- 4 סטים של 15.
אני חייבת לציין שניסיתי ללא המכשיר ואני ממש לא מצליחה לזוז :)
ובעניין המתיחות..היכן אני יכולה לראות דוגמאות לתרגילי מתיחה..שוב פעם..בורות מוחלטת ...
ותודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לגיטימי :)
ענת פלדמן11/04/2009שאת לא יודעת, בשביל זה אנחנו פה :)
1. פוש אפ = שכיבות סמיכה.
2. את רק התחלת. מהר מאד יהיה לך קל על המכשיר, ובלעדיו פתאום זה יהיה קל יותר. בכפיפות בטן "קלאסיות" אגב, רק השכמות עולות כך שברור שאת מצליחה לעלות
3. דוגמאות למתיחות יש באתר שלי, את יכולה להציץ, בנוסף באתרים ברחבי האינטרנט, (לא יכולה להפנות במסגרת הפורום) וכדאי לחפש באתרים באנגלית. אבל התחילי עם האתר שלי ותראי אם זה עוזר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)