כמה צריך לרזות מבחינה בריאותית ??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה צריך לרזות מבחינה בריאותית ??
    טלל
    14/04/2009

א.אני בת 16 שוקלת 66 ומטר 64 , ואיך אפשר להרזות בפנים ובידיים ??? ב. התחלתי לעשות כושר וניסיתי מאוד להרזות ברגליים במקום להרזות ניהיו לי שרירים , האם זה ככה תמיד ואז אחרי שניהיה שרירים מרזים אם לא מה לעשות ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי

יעל הראל
    14/04/2009

הי, לא הבנתי את השאלה שלך בכותרת, בכל אופן לא ניתן לרדת במשקל באופן מקומי, כלומר לא ניתן לרדת רק באיזור הפנים והידיים, ירידה במשקל תגרום להצרת היקפים בכל הגוף ולצערנו דווקא במקומות בהם מצטברים הרבה שומן- כלומר בנק' התורפה שלנו השומן "ירד" אחרון אם בכלל...
    באשר לשאלה השנייה, המסה השרירית שפיתחת ברגליים הייתה תוצאה של עבודה על השרירים וכנראה גם של ירידה במשקל, כלומר בגלל שירדת ראית את השרירים שהתפתחו. לדעתי אין מה לפחד מ"לפתח שרירים" כיוון שהם יוצרים מראה מחוטב, אסוף וספורטיבי יותר, בכל אופן פיתוח מסה שרירית בעקבות ביצוע פעילות גופנית הוא תהליך מאוד אינדיווידואלי ומתפתח אצל כל אחד באופן שונה ביחס לנטייה הגנטית שלו ,ולכן לא כל מי שיתרגל בהכרח יצליח לפתח מסה כזו- ומכך את יכולה להבין שזה לא תמיד קורה.בכל אופן, לא פירטת לי מה עשית כשניסית ל"הרזות" בגליים, אבל אני מניחה שביצעת תרגילים לאיזור ולכן הרגשת שנהיו לך שרירים- וכפי שאמרתי לדעתי זה מבורך כי בנוסף למראה החטוב מסה שרירית שורפת יותר קלוריות בזמן מנוחה וכך בגוף שרירי חילוף החומרים מהיר ויעיל יותר וזהו יתרון גדול. לסיכום: אני ממליצה להמשיך להתאמן ואם את מרגישה שזה מתח מסה שרירית מוגזמת- כדאי להואיד משקלים ולהפחית את עצימות האימון, בהצלחה, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה צריך לרזות?

ענת פלדמן
    14/04/2009

זה גם תלוי במבנה הגוף שלך. לפי ה BMI שלך (24.5) את בגבול העליון של המשקל התקין. כלומר המשקל שלך תקין אבל יש מקום אולי לירידה של 2-3 קילו, לא יותר. אני מדגישה. לא יותר. BMI זה מדד אינדיקטיבי בלבד ולא מדוייק לגבי משקל יעד, הוא כללי מאד אבל נותן כוון.
    את אכן לא יכולה לרזות באופן נקודתי בפנים או בידיים. ירידה באחוז השומן הכללי בגוף תביא לירידה גם באזורים האלו, כנראה.
    כווני לעבודה על כל השרירים בגוף, לא רק על הרגליים, לשם איזון ובריאות.
    זה נכון שהרגליים התחזקו, אבל הפעילות הזו לא ממיסה את רקמת השומן שמעל לשריר. היא רק מחזקת את השריר. אילו שתי רקמות נפרדות לגמרי. טוב שהתחזקת, אבל זה לא מספיק.
    מה עושים?
    1. אוכלים נכון. מאוזן, בריא, ועם תפריט נכון שמותאם לך. יש באתר שלי כמה דוגמאות, אבל כדאי לעשות את זה לא בשלט רחוק ועם איש מקצוע.
    2. פעילות אירובית (ריצה, ריקוד אופניים שחייה. להנות מזה. לגוון)
    3. תרגילי חיזוק לכל שרירי הגוף
    4. הרבה סבלנות, ורוח חיובית.
    בהצלחה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו