מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרזיה וחיטובלילך22/04/2009
היי אני בת 32 גובה 1.72 ומשקל 66 כמעט , אני רוצה לרדת במשקל של עד כ 4-5 ק"ג ובעיקר מה שמפריע איזור הבטן והצדדים , אני הולכת למכון כושר , אך בזמן האחרון לא התמדתי , אני בד"כ אוהבת לעשות הליכות , שיעורי אירובי ועיצוב . כ שלוש ימים בשבוע , האם זה יספיק כדי להגיע למטרה ,? אני לא אוהבת לעשות משקולות , אך אני שוקלת להכנס לשיעורי ספינינג . מבחינת תזונה אני משתדלת לאכול בריא וכמה פעמים ביום , לא תמיד מסתדר לי לאכול שעה או שעתיים לפני האימון או אחרי האימון , האם זה משפיע על הירידה במשקל ומה מומלץ לאכול לפני ואחרי אימון , ואיך אפשר לסדר את התזונה מאחר שאני לא אוהבת ללכת לפי תפריט קבוע.
אשמח לקבל מכם קצת כיוון , כי מרוב שאני קוראת מאמרים ומי כן צריך ומה לא , הלכתי לאיבוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לילך
יעל הראל22/04/2009בהחלט ניתן לרדת במשקל בעזרת 3 אימונים בשבוע (כמובן שאם את יכולה להוסיף עוד אימון אפילו עדיף...), עם זאת חשוב והכרחי להתמיד, כי רק באופן הזה תראי ירידה אמיתית. אני חושבת שאם את לא מצליחה לאכול בדיוק לפני או אחרי אימון,זה לא צריך לפגוע בירידה במשקל, פשוט תזרמי עם היום שלך ותשתדלי לאכול בריא ונכון לאורך כל השבוע- כלומר בלי הרבה שומנים, לא להפריז בכמות הפחמימות וכו'. את לא חייבת להיצמד לתפריט קבוע אם זה לא נעים לך, אבל את יכולה להקפיד על שעות אכילה וכמויות מסודרת (לא לחטוף ולנשנש... למשל). לפני אימון מומלץ לאכול פחמימות (לא מורכבות) למשל פרי יכול להתאים, אחרי האימון יש לאכול פחמימות (לחם, דגנים)וחלבון (טונה, גבינה...). לרוב, נהוג לאכול כמות גדולה יותר של חלבון במידה ומבצעים אמון כוח עצים, או למשל לאחר אימון ריצה (אירובי) קשה רצוי לאכול כמות נכבדת של פחמימות כדי לחדש את מאגרי האנרגיה שהתדלדלו. בעניין התזונה, על מנת שתראי תוצאות, אני באופן אישי ממליצה לך להגדיל את כמות הירקות שלך בארוחה- כך שבכל ארוחה נתח נכבד מהצלחת יתפסו ירקות או כירקות מבושלים או כסלט, בנוסף חשוב להקפיד לאכול פחמימות מורכבות (לחם מקמח מלא, אורז מלא, קורנלפקס עשיר בסיבים וכו'...) כי הן תורמות לתחושה של שובע. נסי ליצור סדר יום ולא להרעיב את עצמך שעות ארוכות, כדי למנוע "התקפי אכילה". הקפידי לשתות הרבה מים לפחות 8-12 כוסות ביום. והכי חשוב, תשתדלי להיות פעילה: כלומר לצאת לסידורים ברגל, לעלות במדרגות ולא במעלית... באופן הזה תוכלי לתרום להוצאה קלורית בפעילות שהיא לא יזומה, ואז השיעורים שאת משתתפת בהם יהיו עוד תוספת להוצאה הזו. הקפידי לבצע פעילות אירובית לפחות חצי שעה בכל אימון.לגבי אימון משקולות אני ממליצה לך מאוד כן לבצע אימון כזה, כיוון שהוא יתרום לך לפתח מסה שרירית, המסה הזו שורפת יותר קלוריות זמן מנוחה וכך המטבוליזם שלך יעלה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)