כפיפות בטן בחודש רביעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כפיפות בטן בחודש רביעי
    ללי
    04/05/2009

אוהו איזה פורום מקסים!

הבנתי שמחודש רביעי לא כדאי לבצע כפיפות בטן ז"א לשכב ולהרים את הראש. האם זה נכון? ואם כן זה מדובר גם על עבודה על הישר בטני וגם על האלכסונים? ואם כן איך אני יכולה לעבוד עליהם בצורה אחרת?

בתודה מראש ,
    ללי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כפיפות בטן בחודש רביעי

הוספת תגובה

• הי ללי

ענת פלדמן
    04/05/2009

ותודה על המחמאה, יעלי ואני צוות לעניין :))
    זה לא מדוייק, אבל אזכיר ואומר שכדאי בכל מקרה להתייעץ עם הרופא המטפל שלך. ההמלצה היא שמי שלא עסקה לפני ההיריון בפעילות גופנית - אל לה להתחיל בתרגילי בטן, לא מומלץ בשום שלב בהיריון. אם היית עושה לפני זה באופן קבוע, והבטן מחוזקת דיה, אין עם זה מניעה, נהפוך הוא. עבודה על שרירי הבטן מקלה מאד על כאבי גב אם יהיו חלילה, מקלה על מהלך הלידה. כך ששוב, באישור הרופא שלך, אכן אפשר להמשיך לעבוד על השרירים.
    את כן יכולה לגוון בתרגילים. למשל לעבוד על כדור פוטבול או עם כדור פיטבול (משכיבה על הגב ברכיים לתקרה כדור בין הירכיים. מעבירים אותו פעם אל הידיים ופעם אל בין הירכיים כשהראש נשאר על הרצפה כל זמן התרגיל), או לעשות ניעות לאחור מישיבה.
    בכפיפות הבטן הקלאסיות הרימי את הראש והשכמות ולא יותר.
    זה נכון שהיריון זה לא מחלה ובכל זאת אם את עייפה ולא מתחשק ואין לך כוח - אז לא בכוח.
    בהצלחה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

ללי
    04/05/2009

דבר ראשון תודה על תגובתך המהירה והמקצועית.
    את כותבת שאם אני מתאמנת באופן קבוע אין בעיה להמשיך. אך מה שהסבירו לי שלא להרים את הראש משכיבה כי השריר הישר בטני נפתח ובמקום לחזק אותו אני מחלישה אותו. האם זה נכון?

תודה מראש על תגובתך,
    ללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה

ענת פלדמן
    05/05/2009

שזו פעם ראשונה שאני שומעת את הטענה הזו. לא. זה לא הגיוני. את מחזקת את השריר. (לא ברור לי מה זה "נפתח", אשמח להבין) לדעתי אין עם זה כל בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה להסביר

ללי
    05/05/2009

כפי שהבנתי השריר הישר בטני בנוי כרוכסן. שבהריון הוא נפתח כדי שהבטן תוכל לגדול. וברגע שמבצעים את הפעולה של הרמת הראש משכיבה בעצם גורמים לשריר להפתח יותר.
    וכן אחרי לידה קודמת שלי כשחזרתי לשיעורי עיצוב אמרה לי המדריכה לשכב על הגב ולשים 2 אצבעות לרוחב מעל הטבור ומעט לדחוף אותן לבטן. וכך להרים את הראש ולבדוק כמה אצבעות אני יכולה להכניס במרווח שנוצר ולפי זה לבדוק מה המצב של השריר הישר בטני. כי אחרי הלידה הוא אמור כמעט להסגר אך יש נשים שהוא לא נסגר בצורה מספקת (לפי דבריה מרווח של יותר מ-3 אצבעות.) ובמצב הזה אסור לבצע כפיפות בטן.
    האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע הגיוני

ענת פלדמן
    05/05/2009

שוב, זו פעם ראשונה שאני שומעת על זה,כדאי לפנות לפורום רפואת ספורט. אני יודעת שבעיקרון אם הרופא המטפל לא מורה אחרת ואם את בכושר את יכולה להמשיך כרגיל. אני מודה לך על שהעלית את הנושא, אמשיך לחקור אותו לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע

ללי
    06/05/2009

מה תעלי בחקירתך:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אעדכן בהמשך:)

ענת פלדמן
    06/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליעל, נסתיימה חקירתי :))

ענת פלדמן
    06/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ותוספת

יעל הראל
    06/05/2009

לגהי מהשאמרה ענת גם אני יודעת שבעיקרון נשים שהתאמנו לפני הלידה מוזמנות לבצע כמעט כל תרגיל במידה והן חשות בנוח איתו, אלא אם רופא הנחה לעשות אחרת, בכל אופן תרגילים על הישר בטני בחודשים מתקדמים לא מומלצים כי הם לוחצים על דופן הבטן הקדמי ולוחצים בין היתר על רצפת האגן...
    אני אוסיף שמה שתיארת קודם הוא היפרדות של שריר הישר בטני בהריון שלרוב מורגש לאחר הלידה (ואגב, הוא אמור לחזור לעצמו בהדרגה אחרי הלידה), אם אכן ע"י בדיקה ידנית מרגישים שהרווח לא נסגר כמו שצריך, עבודה על הישר בטני לא מומלצת כיוון שהיא "דוחפת" את תכולת הבטן למקום שבו גם ככה חלה היפרדות וזה מקשה על האיחוי של השריר, לכן כדאי יותר לעבוד על הרחב בטני בעמידת 6, בשכיבת סמיכה קדמית ובמנחים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

ללי
    06/05/2009

תודה על תגובתך,
    האם את יכולה לפרט לי איך מבצעים את התרגילים במנחים שציינת?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי..

יעל הראל
    09/05/2009

הי שמחתי לעזור. הכוונה במנחים של התרגילים אלה הוא לא "ללחוץ" על הבטן, ניתן למשל במנח של עמידת 6 לבצע הרחקה בכתף בעזרת משקולת של 1 ק"ג (או בלעדיה), ברגע שמורידים יד אחת-למעשה מקטינים את מספר הבסיסים עליהם נשענים וכך הרחב בטני מיד מתכווץ, כדאי לבצע את התרגיל 3-4 פעמים ביד ימין ואח"כ 3-4 פעמים ביד שמאל כדי להימנע מלחץ גדול מידי על שורש כף היד. תרגיל נוסף הוא פשוט להישאר במנח של עמידת 6 (במנח זה הבטן מושכת מטה) ואז לנסות לכווץ את הבטן לכיוון הגב ולהרפות, בתרגיל זה אין צורך במשקולת כי משקל הבטן בעצמה מהווה משקולת. תרגיל נוסף הוא גם במנח של עמידת 6 לנתק יד ורגל נגדיות וליישר אותן. למעשה בכל התרגילים האלה, הכיווץ העיקרי הוא של הרחב בטני, באופן הזה את נמנעת מללחוץ על הבטן כלפי חוץ, את גם מחזקת את הרחב בטני וגם תורמת לשיפור היציבה בהריון כיוון ששריר זה תומך בקשת המותנית ומוריד לחצים מהגב התחתון. מקווה שעזרתי, ואם יש עוד שאלות אז בשמחה :-) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

ללי
    10/05/2009

אלו בעצם תרגילים העובדים על שרירי הליבה. נכון?
    עזרת לי מאד!!!
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון מאוד!!

יעל הראל
    11/05/2009

הבנת בדיוק את העניין, התרגילים הללו יעזרו לך לחזק את הבטן ולתמוך בגב.
    שמחתי מאוד לעזור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו