הרחבת היקפים למרות ירידה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת היקפים למרות ירידה במשקל
    מירי
    05/05/2009

שלום וברכה.

ראשית ,אודה על הפורום הנהדר והחשוב הזה ובמיוחד על התשובות המענינות והמועילות שבו

שנית, אבקש את עזרתך בתופעה "מוזרה" שקרתה לי לאחרונה.

אני בת 30 במשקל 55-60 לאורך 10 השנים האחרונות, בגובה 170
    במותן וחזה מידה 38-40 ירכיים 40-42

עד לפני כשנתיים + , לא ידעתי מהי דיאטה ולא ראיתי צורך בזה. לפני שנתיים התחלתי דיאטה למטרת בריאות (אכלתי רק קמח שפון, ללא שמרים וללא מתוקים וכו) הדיאטה הנל עזרה לי מאד להרגשתי האישית וכמעט ןלא ירדתי בה במשקל. במקביל התחלתי פעילות במכון כושר 3-4 פעמים בשבוע למשך מספר חודשים. לאחר כחצי שנה מאילוצים שונים הפסקתי כמעט לחלוטין את הפעילות במכון וחזרתי לאכול כמעט "רגיל" ( ודי בריא), ומעניין ש דוקא אז הרגשתי את תוצאות הפעילות הנל וירדתי מידה בירכיים.
    אך מאז החלו "צרותי" .
    לאחר מספר חודשים עליתי במשקל ובמידת הירכיים שוב ויותר. חזרתי שוב לפעילות אירובית למספר חודשים( הליכה + מעט עיצוב) וירדתי שוב מעט

לאחרונה, (בחודשיים האחרונות )שמתי לב שעליתי שוב במידת ירכיים(לפחות במידה) ו"צמחה" בטן- יותר מאי פעם !! למרות שמשקלי כיום הוא פחות מאשר בשנתיים האחרונות

ראוי לציון שבחצי שנה האחרונה לא שמרתי על דיאטת בריאות ולא עשיתי ספורט אך אני בהחלט אישה פעילה שהולכת די הרבה, ומשתדלת לאכול בריא וירקות וכו

הייתי שמחה לשמוע מה לדעתך סיבת הדבר וובמיוחד מה עלי לעשות לשנוי המצב.

אשמח לקבל את תגובתך
    תודה מראש
    מירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מירי יקרה

ענת פלדמן
    05/05/2009

תודה על הפירוט, זה באמת נותן תמונה ברורה יחסית של המצב, גם אם אינני מכירה אותך. התחושה שלי (שמורכבת בין היתר מניסיון, ידע ואינטואיציה:)) היא שקורה לך מה שקורה בעצם לכולנו. הגוף שלנו עובר שינויים לאורך השנים. הגוף שלנו בגיל 16 או 20 כבר לא אותו הדבר בגיל 30 ויותר. גם מבחינת המטבוליזם, גם מבחינת עיצוב השרירים. בשילוב עם שינויים בתזונה, שינויים בפעילות - את חווה כעת את התוצאות. אנחנו בעד שני דברים (שהולכים איתנו עוד מימי יוון העתיקה שם היה רשום על שער העיר "דע את עצמך" ו"הכל במידה") - מודעות ואיזון.
    1. את מכירה את הגוף שלך הכי טוב, מבחינת התזונה, הפעילות שמתאימה לך. אל תנסי עכשיו לשנות עולמות ולהתחיל במשהו שהוא לא ישים עבורך. (למשל אם את לא שוחה ושחייה היא דבר מצויין - בשבילך היא לא טובה).
    2. כן כדאי לשלב פעילות אנאירובית. מסיבות רבות. אני מצרפת לך כתבונת שלי בנושא הזה שמסבירה יותר לעומק את הדברים. היא אמנם מדברת על ירידה במשקל אחרי 40 אבל מניסיון זה מתאים גם לנו.
    זה גם מסביר את עניין הירידה במשקל למרות הרחבת ההיקפים. כי השריר שוקל.
    3. מצאי לך את האיזון הנכון מבחינת האוכל (גם גלוטן, אבל במידה, למשל)את האיזון הנכון לך מבחינת הפעילות הגופנית שלך.
    אשמח להמשיך לכוון, והנה הכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7212

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו