מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלת פעילות גופנית לזירוז ירידהלימור19/05/2009
שלום.
התחלתי שיעורי ספינינג לפני 3 שבועות 3 פעמים כל שבוע. אחרי 10 חודשים בשומרי משקל וירידה של 11 קילו המשקל די מדשדש והחלטתי להוסיף פעילות גופנית כדי להגביר את קצב הירידה.
יש לי לרדת עוד 17 קילו....
אני מקווה שהספינינג יעזור לי לעשות את העבודה.
ואני מאוד נהנית מהשיעורים.
אבל אני מאוד עמוסה...עם שני תינוקות (בהפרש של 11 חודש...שנה ושנתיים) קשה לי להגיע לשיעורים כל השבוע.
אני עושה ימים א-ג רצוף ושאר השבוע כלום.
שאלתי היא:
האם זה בסדר לגוף? או ש"האפקט" נהרס עם הפסקה ארוכה כזאת?
האם ההפסקה לא ארוכה מידי מיום ג' עד יום א' ?
איך כדאי לי לחלק את השיעורים במשך השבוע?
איך יהיה הכי אפקטיבי לרדת את ה-17 ק"ג הנותרים? (להוסיף שיעורים?)
האם מספיק 3 פעמים בשבוע?
תודה רבה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו על שאלתי?....
לימור20/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לימור
יעל הראל20/05/2009לא דילגנוו על שאלתך, אנחנו משתדלות לחלק ביננו את השאלות והנה אני עונה :-)
ראשית כל הכבוד על ההתמדה ועל התוצאות המרשימות... שנית, האפקט לא נהרס בגלל הפסקה בין פעילות לפעילות אבל בהחלט כדאי לך לנסות להוסיף עוד פעילות אירובית, לפחות עוד פעם בשבוע (הליכה מהירה, הליכה בשילוב עם ריצה, קיקבוקס, אירובי וכו)
אני מניחה שהמשקל לא יורד כ"כ מהר כמו פעם כי ככה זה, ככל שיורדים שמתקדמים עם הירידה במשקל, התהליך נעשה איטי יותר.
לדעתי, כיוון שאת עושה את הספיננינג בסה"כ שלושה שבועות, עדיין לא ראית ירידה משמעותית ועם הזמן תראי את הירידה. בנוסף חשוב לציין שפעילת גופנית יוצרת מסת שריר, מסה זו שוקלת יותר משומן ולכן לעיתים אננו לא רואים ירידה במשקל, אבל ישנה ירידה בהיקפים, כדאי לך לבדוק גם את המדד הזה ולא רק את המשקל. חשוב שתדעי שירידה במשקל נובעת בסופו של דבר ממאזן קלורי שלילי, ולכן רק תזונה נכונה בכמויות מדוייקות והוצאה קלורית (ע"י פעילות גופנית) מסודרת תוביל לזה, לכן אני ממליצה לך לבדוק גם את התזונה.
לסיכום, אני ממליצה לך להוסיף אימון אחד לפחות, אם קשה לך לרווח את האימונים, אין בעייה לבצע אותם ברצף כי זה לא פוגע ביעילות, רק לא מאפשר לגוף להתאושש, ולכן נהוג חלק את הימים ולא לבצע את האימונים ברצף. אני ממליצה לך להעזר בשעון דופק, או לבדוק את הדופק ידנית, כדי לבדוק את יעילות האימון, ייתכן שאת יכולה להוציא אפילו יותר קלוריות באימון מאשר מה שאת שורפת כיום וזו פונקציה של עצימות האימון. רשמי לי מה גילך ואוכל לכוון אותך באיזה דופק מומלץ לך להתאמן, אם עניין הדופק מסורבל עבורך, את יכולה לבדוק עד כמה קשה לך לדבר תוך כדי השיעור, אם זה אכן קשה סימן שאת בדופק מספיק גבוה. בהצלחה.. ומחכה לשמוע ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וסליחה...
לימור20/05/2009יעל שוב שלום
אני בת 30 אמא ל-2 כמו שהבנת.
אין מצב שאני מצליחה להכניס עוד אימון לשבוע כי זה גם ככה כל כך קשה לי עם הסירבול של בית בעל ילדים משרה מלאה וכו' :-)
אני בשומרי משקל ושומרת יפה על התזונה שלי.
אני ממש לא מצליחה לדבר בשיעור ומזיעה מאוד!
אני מנסה לפעמים להוציא מילה ביחד עם שיר שאני אוהבת בשיעור ולא מצליחה אז עוברת לשיר בלב:-)))
אתמול ירדתי חצי קילו בשקילה השבועית וזה די איכזב אותי כי חשבתי שאני ירד הרבה יותר עם כל הפעילות שאני עושה ושומרת יפה באוכל ובתזונה בכלל.
מתי לדעתך אני יראה תוצאות יותר משמעותיות?
ההקפים יורדים! אני מודדת עם סרט מידה ולדעתי ירדו כבר בין 2-3 ס"מ.
תודה רבה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדתי הקפים עכשיו וכבר ירדו 4 ס"מ.
לימור20/05/2009מ-90 ל-86 יכול להיות???
מה פרוש הדבר?
אני מודדת בערך מתיד באותו מקום. קצת מעל קו הפופיק. זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעלי ולימור, אם אפשר להוסיף:))
ענת פלדמן20/05/2009כן, זה יכול להיות, וכל הכבוד !! לא ממש משנה היכן את מודדת ובלבד שאת מודדת כל פעם באותו מקום ורואה את השינוי. זה הגיוני, אני רואה עם המתאמנים שלי את התופעה הזו הרבה מאד כך שהמשקל הוא אינדיקטיבי בלבד, מה שמשנה אילו ההיקפים. ובכל זאת, אם נתייחס לנתון של המשקל אז ירידה של כחצי קילו בשבוע היא פנומנלית. זה מתון, הדרגתי, ובהנחה אקסיומטית שהמטרה שלך היא לשמור על התוצאות - זו הדרך לעשות את זה. להטמיע כדרך חיים וירידה של חצי קילו זה "שפוי" ואפשרי. ויותר מזה: גם אם שבוע אחד את לא יורדת במשקל - זה הגיוני כיון שאת רואה היצרות בהיקפים מה שמצביע על שימור מסת השריר (ואולי אף עליה) בתהליך של הרזייה. שורה תחתונה: יופי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד!
יעל הראל20/05/2009ירידה בהיקפים היא המשמעותית והיא זו שיכולה לתת לך אינדיקציה אם אכן ירדת באחוזי השומן. כפי שכבר כתבתי מדד המשקל הוא מדד בעייתי בגלל שכמבצעים פעילות גופנית מסת השריר מתעבה ושוקלת יותר (אבל תופסת פחות נפח), לכן נהוג לבדוק ירידה באחוזי שומן (או בהיקפים, זה אותו דבר)
את יכולה להיות בטוחה שאת בדרך הנכונה ואין צורך להעמיס על עצמך עוד אימון אם אינך יכולה.
לסיכום, אל תתני למשקל לתעתע בך, המדד החשוב ביותר הוא אחוזי שומן. בבנוסף אני מחזקת את מה שאמרה ענת חצי קילו בשבוע נחשבת ירידה אידאלית ונכונה, המשיכי כך ובאמת כל הכבוד!! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)