מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סופ"ש נעים ! - [יש לישאלה ... ]ליאנה21/05/2009
אני בת 20 שוקלת 53 והגובה הוא 1.60.
יש לי בעיה אחת מאז שאני זוכרת את עצמי... יריכיים !!! בגיל ההתבגרות 10-14 שקלתי 62 ובצורה דרסטיתי כנראה בגלל הגיל ירדתי ואפילו הגעתי למשקל של 51. אבל בתור ילדה לא ידעתי שצריך גם להתאמן כי זה יוצר עור עודף ...
בקיצור היריכיים שלי והטוסיק קצת מדלדלים וכמובן הידים ...
אז השאלה שלי אילו תרגילים אני יכולה לעשות להצר את ההקפים ולחזק ?
אני רגילה ללכת כמעט כל יום לעבוד שבמרחק ממני של 15 שעה הליכה כיוון אחד ובככליות אני מאוד אוהבת ללכת. הבעיה שאפילו שיש בבית הליכון- זה משעמם אותי ואני מתעצלת לצאת במיוחד בשביל לעשות הליכה. אז בזמן האחרון גלשתי באינטרנט וגילית שיש הרבה תרגלים לרגלים ! כמו הסווקט, והרמת אגן וכפיפת ברך וקניתי משקולות לידיים... והתחלתי לאכול בצורה מסודרת. (:
השאלה שלי אם התרגלים האלה יעזרו לי להצרת ההקף ביריכיים ובטוסיק? או שיותר עדיף לשלב חצי שעה הליכון וחצי שעה תרגלים ? והאם 3 פעמים בשבוע זה באמת מספיק ?
האם את התרגילים האלו אני צריכה לעשות לאט להרגיש את השריר ולהגדיל את מס' החזרות ? אני לא רוצה שסתם יתנפחו לי הרגלים ... אלה ממש להצר ולעצב ?
או שהכי נכון ללכת לשיעורי אירובי ?!
אני ממש לא יודעת מה לעשות אני חייבת משטר כלשהו !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מסכימה
ענת פלדמן21/05/2009שמסגרת יכולה לעזור, וודאי אם את נהנית , אבל אם את מאמצת לך כמה תרגילים, עושה במקביל גם פעילות אירובית (שתמיד נכונה לטובת הבריאות) וממשיכה לאכול נכון - אפשר גם לבד.
אני בעד תרגילי חיזוק לכל השרירים בגוף, לטובת האיזון ולשימור מסת השריר, עיצוב וחיטוב.
אם את לא עובדת עם משקלים גבוהים אין שום סיבה לניפוח. התרגילים שאני מצרפת לך מצויינים לחיטוב הירכיים והישבן ואפשר לשלב אותם בימים של הליכה. כן, המשיכי עם ההליכות, לטובת שריםת שומנים פחות לשם חיזוק וחיטוב. ההליכה טובה גם בתור חימום דינאמי לפני התרגילים.
אז:
1. 3 פעמים בשבוע זה מצויין
2. חצי שעה הליכה וחצי שעה תרגילים (לא רק לירכיים) זה מצויין
3. כן, כדא לעבוד לאט, לחשוב על התנועה, למקד את המחשבה על השריר הפועל ולא לעשות תנועות "מכאניות", זה ממקבם את יעילות האימון
4. אפשר ללכת לשיעורי אירובי, עיצוב וחיטוב לשם הגוון וההנאה.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7380* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה ! תודה רבה (:
ליאנה22/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)